söndag 26 juli 2009

Bohusleden

I väntan på skjuts utanför mitt hus

Om jag hade vetat vilken typ av terräng stora delar av leden består av hade jag nog inte satt som mål att ta mig/oss drygt 5mil. Det räckte gott och väl med de 25km det blev. Tror att vi var ute i närmare fem timmar totalt. Den effektiva "springtiden" var ungefär 3:20 för mig.

Innan allt det jobbiga men fina

Jag har absolut inget emot att springa jättesakta eller gå, men det funkar liksom inte att hålla den farten i fem mil. Eller jo, det är klart att det gör om man har planerat för det och är inställd på det. Men idag blev det inte så. Det blev istället ett roligt äventyr tillsammans med härliga människor med samma passion för löpning som jag. En stor portion vacker bohusländsk natur och en jättetrevlig dag. Förutom när jag såg en orm! Jag blev inte lika chockad som jag har blivit de få gånger tidigare när jag stött på detta hemska djur, men jag skulle ljuga om jag sa att jag tog det med ro. Usch, den där ormen kommer förfölja mig ett bra tag nu.. Ytterligare ett minus var att jag sprang med huvudvärk större delen av tiden. Kände av en lätt vätskebrist redan när jag vaknade i morse (jätteintensivt jobb med bara tid med någon minuts rast här och där förutom lunchen följt av vindrickande är inte bra för vätskebalansen.) och kände mig allmänt vätskig (Jag är nästan alltid svullen i kroppen när jag har vätskebrist. Konstiga kropp!). Plus detta var jag stora delar totalt energilös. Jag var liksom inte jättetrött i benen, lite stel bara, men jag hade liksom ingen ork varken mentalt eller kroppsligt. Detta trots att jag åt och drack rätt mycket. En dålig dag kanske..


Ikväll sover jag tidigt och imorn är en ny träningsvecka. Och just det; jag är numera anmäld till 6h-loppet under Spring för Barnen veckan i slutet av månaden! Fegade lite, men någon utmaning ska jag väl ha nästa år. Och vem vet; snart kanske jag/vi ger oss på andra halvan av dagens planerade sträcka. Kanske redan i sommar..

Lite utemiddag som belöning

Tyvärr syns ju inte terrängen särskilt bra på någon av bilderna. Och min mobil är ju inte världsbäst. Och alla fastnade visst inte på bild. Men de som var med på äventyret var Susanna, Emil, Sara, Kenth, Mikael och Joel. Även blogglösa Rena var med en sväng på slutet. Tack alla för en härlig dag!

13 kommentarer:

Anna sa...

Men ni fick ju träffas och umgås och det måste varit hur mysigt som helst. Om det blir fler gånger kanske jag hänger på. Ibland ska man bara vara glad att man faktiskt kommer ut och ni fick ju njuta av vacker natur och som sagt trevligt sällskap. Ha en bra träningsvecka!

Joel B sa...

Tack själv Andréa! Jag håller helt med dig om att det var en fantastiskt naturupplevelse med härligt sällskap. Jag hoppas på mer sådant i framtiden. Imorgon kommer en rapport på Gröna Ben om mina upplevelser från äventyret. Jag tycker det var modigt av dig att anmäla dig till 6h i Slottsskogen. Det kommer att gå utmärkt för dig!

Snabba Fötter sa...

Tack själv! Och självklart blir du ultralöpare en dag, snart!

Sofy sa...

Grymt! Det såg ändå himla kul ut, o ja, själv har jag ju slutat efter att sikta sådär långt så jag tyckte nog er sträcka var alldeles perfekt :)

Kram

Malin sa...

Kan förstå besvikelsen, men du vet ju att du har det i dig! Om ni sprang 25 km i kuperad terräng så är ju det minst lika bra träning som att springa längre där det är helt plant! Hoppas att du njöt av sällskapet i alla fall, nu är det bara att planera in ett nytt försök! ;)

MarathonMia sa...

Det är ju så underbart att "drabbas" av hård terräng. Att tro att det ska gå att springa snabbare men naturen sätter stopp. Det är så mycket som spelar in då - fokusera om, ändra tankar, använda andra muskler - och njuta!

Marre sa...

Vilken härlig dag! Jag håller dock med dig om att jag är precis som du när det gäller en plan och den spricker, då blir jag lite lätt irriterad... Läste i ett annat av dina inlägg om att du är ett kontrollfreak - check! Hoppas du inom kort blir en ultralöpare trots att det inte gick vägen just denna dag. Ha en bra träningsvecka!

Flingan sa...

Grymt härligt det låter! Inspirerande blogg:)

Susanna sa...

Åh den där fantan var så god!

Löpning & Livet sa...

anna: ja, och det är ju faktiskt det viktigaste! Tycker absolut att du ska hänga på, vore jättekul!

joel: du kanske ska vara med själv? :)

sf: klart jag blir :)

sofy: nädå, du hänger på nästa gång!

malin: jadå, en bättre dag klarar jag det, det vet jag!

mia: absolut! Inte kul för tävlingsmänniskan, men för resten av mig :)

Marre: skönt att det finns fler därute :) Ha en bra träningsvecka du med!

flingan: tack!

sus: colan också. Och maten (även fast den mer ser ut som en spya på bilden :) )

Joel B sa...

Andréa: Det blir nog inget 6timmars riktigt än. Men däremot så har gårdagen fått mig ännu mera sugen på att anmäla mig till Lidingöloppet i höst.

Nu finns för övrigt mina upplevelser från gårdagens äventyr, med tillhörande fotografier, på bloggen.

http://gronaben.blogspot.com

Anonym sa...

Glöm min förra fråga då... Då ses vi där och du blir ultralöpare med bravur! Finns det inte några andra leder som är mer "banade" än den ni sprang då? Finns ju bl.a. cykelvägar från Särö och norrut. Måste bums kolla på detta och se om jag inte kan försöka anordna nåt gemensamt träningspass under hösten. Blir det bra med asfalt?

Löpning & Livet sa...

johan: gör gärna det! asfalt kan nog funka.. elelr kanske asfalt blandat med grusväg..