torsdag 17 maj 2012

Tid att fylla upp

Jag har lyckats pricka in en ledig fredag mitt under en långhelg så att jag också får en ledig långhelg precis som dem som jobbar på kontor och sånt. Minus halvdag igår då som jag förstått att många hade. Fyra långa dagar att fylla med saker. Jag minns inte när jag hade så lång sammanhängande ledig tid sist. Tre dagar hade jag vid första maj i och för sig. Men fyra dagar var länge sedan, vilken lyx. Fast när jag tänker efter så var jag ju föräldraledig i ett år nyss. Så särskilt synd om mig är det ju inte.

Sådana här miljöer vill jag finpromenera i.

Vad de lediga dagarna ska fyllas med vet jag inte riktigt men jag skulle vilja finpromenera i vackra miljöer med familjen. Idag hade passat perfekt men det är så tråkigt väder. Kanske blir det en tupplur snart istället. Sömn finns det väl alltid att ta igen. Träna ska jag göra, men det hör ju knappast till ovanligheterna. Idag blir det tuff träning, imorgon lättlätt. På lördag ska jag hålla min sista fasta cykelklass på ett tag. Jo, jag har bestämt mig för att säga upp den. Jättetråkigt, jag vill verkligen ha en cykelklass, men jag inser att det inte fungerar i längden att stoppa in mer saker än vad det fins tid till. Dessutom jobbar jag var tredje lördag och många lopp ligger på lördagar. Det gör att jag inte kan periodisera min klasser som jag vill och det gör att deltagarna inte får någon kontinuitet. Bättre då att någon annan får ta över och jag hoppar in och vickar när det behövs och jag kan. Förhoppningsvis kan jag göra comeback snart igen. (Body Balancen på måndagar kommer jag dock fortsätta med.)

På söndag ska jag springa sista långpasset innan maran. Bara dryga två veckor kvar nu. Det känns både bra och dåligt. Bra för att jag verkligen är sugen på att springa men dåligt eftersom det, som alltid, känns som att jag kunde träna liite bättre. Men det blir nog bra. Förutom cykeljobbet på lördag ska jag faktiskt jobba pyttelite till. Ett löpprogram ska skrivas till en tjej som ska springa sin första tjejmil. Så roligt när fler och fler börjar gilla löpning!

7 kommentarer:

Jonna sa...

Men åh vad skönt med 4 dagar! Det är skönt med kontorstider ibland ;)

Anna sa...

Det ser ut som det kan skina upp idag! *flanerar på stan* sen ska jag och kombon ta en löptur i våra nya kvarter i älvsjö/årsta :) 13 km ska jag hitta :)

Hanna sa...

Jag måste bara passa på att tacka dig, Andréa! Vet inte om du minns mig, men för ca 1½ månad sedan hjälpte du mig med att hitta ett par nya löparskor (Jag kände först inte igen dig, men efter ett par minuter trillade polletten ned och jag gav mig till känna som en trogen bloggläsare). Jag hade problem med löparknä och var hemskt ledsen över det. Du tipsade om en Karhu-sko som skulle få mig att springa mer på framfoten, och dessa fick följa med hem.
1½ månad senare är jag nu HELT symptomfri och kan springa precis så mycket som jag vill, utan minsta känning i löparknät!
Så STORT tack igen för hjälpen! Kommer garanterat komma tillbaka till dig när det är dags att köpa nya löparskor igen!

Hoppas du får en fin ledighet, och lycka till på maran!

Runnerslove sa...

Ja det är svårt det där med att ha fasta pass och massa annat "fast". Jag vickar bara nu och det är ju inte samma sak men man får den där kicken ibland :). Hoppas du får en fin helg och säkerligen har du tränat perfekt men att ha det där "gnaget" är ju just anledningen till att du är så bra som du är! :)

mammaspring.com sa...

Njut av lediga dagar!! Hoppas ni har lika fint väder där som här!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Vill du fylla upp lite tid imorgon eller på lördag, kan vi fylla upp tid tillsammans:)

Löpning & Livet sa...

jonna: tänk om man alltid jobbade sådana tider! :)

Anna: Låter fint, årsta är finast! :)

Hanna: Du förstår inte hur glad jag blir av att läsa sådant! Du gjorde min kväll! Så roligt att kunna hjälpa! (även om det förmodligen inte enbart var min förtjänst :) )

runnerslove: nej tyvärr kan man ine göra allt man vill. Tråkigt men sant. Men kanske uppskattar man ännu mera känslan när man väl får instruera!

mammaspring: helt ok väder idag men jag hoppas på ännu bättre! :)

caroline: tja, morgonjogg imorn?! jag messar!