lördag 19 maj 2012

En lång dag

Eller speciellt en lång kväll. För Sixten vaknade en timme efter att han somnat för kvällen. Vaknade, var jätteledsen/jättearg (svårt att veta) och ville allt annat än sova. Då brukar det funka att lägga sig i vår säng med honom på ena armen och den andra runt om honom. Men inte ikväll. Det enda som hände var att jag somnade (Martin har besök så jag erbjöd mig att ta nattningen till största delen idag, även om det av någon anledning oftast går snabbare om han tar den.) och Sixten låg klarvaken. Sedan började han böka runt och då vaknade jag och insåg att en timme av kvällens "jobbtid" var förlorad.

Jaja, nu sover han iallafall (hoppas jag) och jag har satt mig med en stor kopp te och Ben & Jerrys-glass som inte var någon höjdare (Hej 53 bortkastade kronor. Apple pie-någonting-smaken kan hoppas över.) redo att jobba klart en grej. Men så sitter jag istället här. Typiskt mig.


Men imorse hann jag iallafall med en annan sorts jobb. Jobbet som hjälper mig att hålla trots många mil i veckan skulle man kunna kalla det. Styrketräning. Styrkejobb.  Kettlebellsswingar, djupa knäböj med hopp, flies för baksida axlar (ok, kanske inte så himla löpfunktionellt), utfallsgång med viktplatta ovanför huvudet, tåhävningar på bosuboll (mest pausunderhållning), hög planka med händer på bosuboll och sedan olika varianter av benlyft/benindrag och så avslutade jag med windmill (en kettlebellsövning), en av mina favoritövningar. Bra så. Bara en tuff cykelklass kvar. Tre pulspyramider, 75-85-95-85-75-85-95-85-75-85-95-85-75% av max. 4-3-2-3-4-3-2-3-4-3-2-3-4min. Pust och jag tog ut mig fullständing som så ofta när jag instruerar den typen av klass. Men det känns bra att ta ut sig på ett sätt som inte sliter lika mycket som om jag kört lika tufft springande. En bra boost helt enkelt. Två dagar i rad utan springning. Det märks att det börjar närma sig tävling, för nu tunnas det ut mer och mer.


Efter lunch och sovning (Dock inte för mig.) jobbade jag och Sixten på det där finpromenerandet. Vi började faktiskt redan igår då vi tog en tur runt Årstaviken - med stopp för värsta monsterfikan, verkligen gott med bullar, smoothie, energibollar och kaffe - tillsammans med Caroline och Noel. Idag fortsatte vi med en tur till Aspuddsparken på egen hand. Tyvärr hade djuren hunnit gå in för dagen, men Sixten var emr än nöjd med att gunga, gräva i sanden och spana på alla barn som sprang omkring. Han gillar verkligen lekparkshäng och blir helt till sig när vi börjar närma oss gungor och lekande barn i sandlådor.

1 kommentar:

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Vad mycket du/ni har hunnit med under dagen! Synd att B&J Apple pie inte var god. Men bra att veta så slipper jag pröva den. :-)