söndag 20 maj 2012

Det blev tjugofem varma kilometrar

Det gick ju ok det där. Nu är bara den stora frågan om jag är redo? Rent teoretiskt bör jag ju klara 3:30 ganska "lätt" eftersom jag är mycket bättre form nu än för två år sedan då jag sprang på 3:30:46 (Då jag dessutom var (ovetande) gravid om det nu kan ha påverkat.) Det jag känner att jag saknar är flera långa långpass över 30km. Jag har fått till 4 pass över 30km i år jämfört med många fler 2010. Trodde jag. Men när jag kollade tränngsdagboken insåg jag att det faktiskt bara var 3st då. Däremot ett på 55km (visserligen med fikastopp och annat) och några fler mellan 25 och 30. Men, men nu kan jag bara trappa ner och (förhoppningsvis) toppa upp.


Idag blev det iallafall prick 25 km, denna gång prick utan att behöva ta några varv runt vändplanen. Efter en lugn och skön start försökte jag öka upp lite och hålla ett lite högre tempo. Inte så högt som marafart, men iallafall högre än min vanliga långpassfart. Men det var lite segt. Det var varmt och benen var lite trötta. Dessutom blev rundan rätt kuperad med bland annat både Essingebron, Tranebergsbron och Västerbron. Eftersom sportdryckspulvret är slut här hemma fick det bli vatten i säcken. Inte helt optimalt vid såpass varm temperatur och såpass långt pass tycker jag. Men en energigel fick jag iallafall i mig. Jag kommer förmodligen ha med mig ett par stycken under maran så lika bra att testa magen, det var ett tag sedan jag sist åt sådana.

Turen slutade iallafall med ett snitt något snabbare än var jag brukar ligga under långpass. Det får väl bli godkänt men inte så mycket mer. Men det hör ju till att de sista passen innan en viktig tävling känns rätt kassa. Så kommer det nog vara nu framöver.

9 kommentarer:

Lisa sa...

Bra jobbat! Vi sprang visst på nästan samma ställen idag. =) Du kommer utan problem att klara 3:30 på marathon, det är jag helt säker på!

Jonna sa...

Åh jag har fjärilar i magen jag, det börjar ju närma sig grand final! Ska bli sååå kul att följa din väg, jag tror stenhårt på dig, det ska du också göra!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Bra jobbat! Då sprang du lite på samma ställen som jag igår. Ser inte riktigt på kartan, men var du här i mina hoods också?

Löpning & Livet sa...

Lisa: ja, stan är inte så stor visst :)

jonna: haha, DU behöver ju inte ha det :) men tack för stödet!

caroline: Ja, jag vet ju inte exakt var du bor men jag sprang hägerstensvägen fram till axelsberg och sedan selmedalsvägen (?) ner till mälarhöjdens båtklubb, där sprang jag ner till vattnet och tillbaks mot gröndal och vidare.

anneliten sa...

Värme är väl inte riktigt din grej eller? Så jag hoppas på 17 grader den 2 juni - för din skull. Som publik skulle jag kanske vilja ha det lite varmare. Du grejar 3.30 och mer därtill. Om du inte bryter benet. Och det gör du inte.

Löpning & Livet sa...

Nej, värme är verkligen inte min grej! är det som igår är det ok, men varmare vill jag inte ha när jag ska springa.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Grymt jobbat! Måste ha varit varmt att springa så långt!

Västgötskan sa...

Herregud, du är grym Andrea! Hoppas din form toppar helt rätt. Håller tumnmarna! :-)

Uppochhoppa sa...

Du kommer krossa. Och om du inte gör det är det pga saker du inte kunnat påverka, det är INTE dålig förberedelse i alla fall. Stor kram!