tisdag 1 maj 2012

Fyrahundra meter åtta gånger

Varv på varv på den där orangea banan. Banan där jag känner mig så snabb. Idag snabbare än vanligt. Jag är nog i ganska bra form. Mitt livs. Fast det är jag ju nästan hela tiden. Med undantag för graviditeten och tiden strax där efter har jag hela tiden fortsatt att utvecklats och förbättrats. Jag blir snabbare och uthålligare för varje år. Hur länge ska det hålla i sig? Ett tag till hoppas jag. Hoppas, hoppas väldigt mycket.

Förra sommaren satte jag upp ett mål med mina fyrahundringar. Det var att springa någon under 1:30 minuter. Det målet klarade jag av redan på andra försöket. Några sekunden under, några ett par sekunder över. Sedan blev det inte några fler försök. Det var i juli förra året som jag passerade 1:30 gränsen. Den första maj i år passerade jag 1:25 gränsen.

Nöjd och glad i min fusk-finischertröja. Jag sprang ju faktiskt inte i mål.

Jag var lite nervös innan passet. Lite pirrig. Hur skulle det gå? Det var så länge sedan jag sprang fyrahundringar på bana. Jag ville så gärna under 1:30. En lång uppjogg tog jag mig. Jag är segstartad och behöver 3km innan jag är redo. Idag blev det 4,6 inkl 3 stegringslopp det allra sista. Sedan var det dags.

Jag har svårt att veta vilken fart jag kan hålla så jag började lite försiktigt. Klockade första på 1:26. Oj. Sprang jag för fort? Nej, det kändes helt ok. Andra gick på 1:24. Häftigt! Tredje också. Fjärde på 1:25. Femte och sjätte på 1:24. Sjunde på 1:25 och så den åttonde och sista på 1:24. Trött, ja. Nöjd, ja. Mycket nöjd. Vad ska årets fyrahundringsmål bli? Under 1:20 låter väl bra. Vi får se om det är realistiskt, men efter maran ska jag främst satsa på milen resten av säsongen och då kommer det springas en del fyrahundringar. Fyra sekunder är mycket på en så kort sträcka, men det räcker med en repetition under den magiska gränsen för att jag ska ha nått mitt mål. Det bestämmer jag.

13 kommentarer:

Johanna sa...

Grymma du! Jag tror definitivt att du klarar minst en 400-m under 1.20! Säkert fler.

Heja!!

Karin Engen sa...

Shirt vad GRYM du är!!

Runnerslove sa...

Aoch!! Var ska detta sluta? Ska bli sååå kul att heja på dig på Sto Ma! Du är så inspirerande för mig! Heja! Fantastiskt jobb idag!

Jonna sa...

Härligt Andrea! Jag älskar 400 m intervaller... nästan. Sprang en på 1.25 förra sommaren. Just nu skulle jag dock typ dö av glädje för all sorts träning.

mikael sa...

Jävlar vad snabb du är. Du är tillbaka starkare än någonsin verkar det som.
Tar jag i för mycket om jag säger att du snart är nere på 40 min på 10 km? :)
Ska bli kul att se vad du gör för resultat i år.

Mina favoritintervaller är nog också 400 m :)

Uppochhoppa sa...

Klart du kan, du utvecklas ju enormt med din löpning! Inspirerande och roligt!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Grymt fort! Vad kul med en så klar förbättring sen förra året. Jag måste också ta mig till löparbanan och köra 400 m. Blir ju sugen nu:)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Grymt bra ju, Andrea! Coolt att du kunde springa samtliga 400:ingar så snabbt!

LöparKrille sa...

OJ, VILKEN FART! Grymt bra jobbat!

Sara sa...

Snyggt jobbat! Och 1.20 tycker jag definitivt är ett rimligt mål - du är på G :)

felicia sa...

gud vad härlig känsla:) bra jobbat!!

Löpning & Livet sa...

Miljoner tack för alla fona ord ni åter strör över mig! Tänk vilken tur att jag har en sån liten blogg med så fina läsare!

Malin sa...

Du inspirerar mig alltid till intervallträning Andréa! ;)