tisdag 29 maj 2012

Ännu ett steg närmare

Jag har det lyxigt och börjar 12 idag. På två timmar extra hinner jag numera en himla massa. Så strax före halv nio stod jag redo och väntade på att klockan skulle hitta satelliter, som alltid inför intervaller på bana lite smånervös. Lång uppjogg, totalt 4,7km inklusive ett varv på banan med tre korta stegringslopp. Sedan bar det av. Tanken var ingen maxning utan mer att få känna lite fart under fötterna. Först ut var två stycken åttahundringar, måltid runt 3min10sek. Prickade exakt på första medan andra gick på 3:11. Nästa etapp var två fyrahundringar med måltid på runt 1min30sek. Det gick dock något snabbare och klockan stannade på 1:25 och 1:26. Nästan klar här och en grym känsla i kroppen. Snabba fötter och pigga ben. Lätt i kroppen och stark mentalt. Bara två tvåhundringar kvar nu. Kanske min sämsta gren och jag hade egntligen ingen måltid här eftersom jag inte visste hur snabbt jaag kunde räkna med. Tvåhundrameter går snabbt och jag klockade mig själv på 40 respektive 38 sekunder. Inte några supertider, men det var ju heller inte meningen. En hemjogg där benen ville springa mycket snabbare än jag tillät dem göra och nu är det bara lunch kvar innan jobb. Sedan hemfärd med springbenen. Lite fart men med relatvit lätt känlsa. Det är målet för dagen. Hur ser det ut för dig?

7 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Tanken var en kort cykelrunda. Sen blev det 11 grader, blåst och regn... Tanken lockar inte riktigt längre! Kanske tar en jätteyoga istället!

Jonna sa...

vilken grym känsla du beskriver! den vill (ska) jag också ha i kroppen ngn gång snart, när jag får till intervallträning igen...

Carina sa...

Jag har också kört lite intervaller nu på kvällen. Inga tokmaxade utan lite lagom kontrollerade.

Det är nära nu :)

Sara sa...

Vad härligt! J
ag ställde in mina cykelintervaller för jag behövde frisk luft. Var inställd på kyla och ruggit väder, men så blev himmeln klarblå och kvällssolen strålade. 75 min med 2x15 i högre tempo - lovely!

Ann sa...

Gosh, så skönt!! Nu är det bara att ladda ja...smart, som du skriver. Känner mig som en handikappad valross med IQ fiskmås, hur fasen laddar man smart? Det här är nästan det svåraste tycker jag. Innan har det ju bara varit att kuta på i princip ;-).
30 år is the shit!
Heja du!

LöparKrille sa...

Oj, du är i bra form. Härligt jobbat!

Löpning & Livet sa...

Fint att få ta del av er dag och era tankar. Och tack för pepp!