torsdag 17 maj 2012

Multipass

Jag gav mig av mot kuperade Nackareservatet utan att riktigt veta vad jag ville köra för typ av pass. Det enda jag visste var att jag ville köra tufft. Så efter att jag blivit lite varm ökade jag upp tempot en hel del. Ingen superfart av naturliga skäl (backar), men tillräckligt för att jag skulle få känna mig lite snabb.

Kom till utegymmet i Björkhagen och bestämde mig för att köra 10 x 200m på grusrakan precis intill. Kort vila, endast 30 sekunder, så det var nätt och jämnt jag hann sluta superflåsa mellan intervallerna. Åt ena hållet lutade det svagt uppför, åt andra svagt nedför. Inga supertider blev det, men trötta var benen efter tio stycken.

Nästa gren blev 20min relativt högintensiv styrka. Hopp upp på bänk (Även kallat boxjump) med en djupknäböj där uppe. Direkt ner för ytterligare en djup knäböj. Utfall, triceps pushups. Marklyft och latsdrag. Försökte mig på armgång (heter det så?) men fick så ont i händerna av stängerna och "gick" bara halva en gång.

Snabbt iväg på sista grenen som skulle vara tuff löpning hemåt. Tufft blev det visserligen, men inte särskilt snabbt. Jag var helt slut. De där tvåhundringarna i kombination med boxjumpsen mosade mina ben. Kanske har jag lite göteborgsvarv i kroppen trots allt. Sista 2,5 kilometrarna joggade jag ner. Trodde aldrig jag skulle komma hem. Så hungrig, så törstig, så matt. Men ett glas rödvin och havssaltschoklad till efterrätt ska nog fixa till mig igen.

En del av belöningen.

Mysmorgonjogg imorgon. Jag hoppas på sol, ljummen vind och fågelkvitter.

6 kommentarer:

i min lilla lilla värld sa...

Jag önskar verkligen att jag gillade löpning, men fy för attan va tråkigt det är

Jonna sa...

Bra kört! Måste smaka bra med vin och choklad sen!

LöparKrille sa...

Vilket monsterpass! Kul med variation! Bra jobbat!

anneliten sa...

Visst är det underbart när man får till det utan förutbestämd plan! Härligt!

s-kils sa...

hej! vi mötte dig i reservatet igår, jag o min Lars. du såg pigg o snabb ut, före utegymssessionen iaf. :-) brutalt pass du fick ihop!

Ingmarie sa...

Galet bra jobbat! Utegymet är verkligen perfekt placerat just för att det finns så många möjligheter i dess närhet. :-)
Och grattis till reportaget i Kvällsposten. (så heter den i Halland. :-) )Jättefint!