söndag 6 maj 2012

Prick enligt plan (och lite bonusrekord)

Det blev en fin tur trots allt och först de två-tre sista kilometrarna som det började kännas segt. Jag har en tendens att stelna till i baksida lår ibland och det hände idag, dock inte på något sätt som förstörde. Ett långt stretchpass när jag kom hem och det mesta är borta nu. Dessutom konstaterade jag, när jag gick till tvättstugan, att jag inte kändes mig så sliten som jag tycker att jag borde. Lite stel i baksidan som sagt, men inte sådär stum i framsida lår som jag kan bli ibland. Det måste ju vara ett bra tecken.

Jag ville ju springa längs vatten idag så jag började med Årstaviken till Liljeholmen, därefter längs den lilla pölen Trekanten, till Vinterviken och sedan längs vattnet (Med undantag för ett kort parti i Mälarhöjden.) ända ner till trakterna av Skärholmen. "Landvägen" tillbaks till Liljeholmen och sedan Årstavikens södersida och ända bort till Danvikstull och så Hammarbysjöstad och Årstaskogen tillbaks. När jag var hemma visade klockan 35,7km så det fick bli ett par varv runt vändplanen här hemma så att jag kunde stanna på prick 36km. Tyvärr passerade på denna korta stund inte mindre än tre personer. De måste undrat vad jag höll på med...

Jag är ganska nöjd faktiskt. Det var rätt kuperat bitvis längs vattnet ner mot Skärholmen och så även i början och slutet i Årstaskogen. Sista superbranta backen upp från vattnet här hemma gick jag uppför precis som jag gör för det mesta. Jag anstrände mig inte för att hålla farten uppe men försökte heller inte hålla igen. Behaglig ansträngning och runt 75% av max som jag brukar ligga på under långpass om det inte ska vara ett snabbare sådant eller innehålla fartökning(ar). Det slutade på en snittfart på 5:27 min/km och 73% av max. Dessutom fick jag som bonus till ett nytt veckodistansrekord på 112,4km. Tackar.

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

GANSKA nöjd? men hallå! Tycker du ska vara JÄTTEnöjd! Och såna där små förlängningsturer håller jag jämt på med. :-)

Ida sa...

Härligt jobbat! Du ska vara MKT nöjd med det! :-)

Jonna sa...

Hehe, nu har jag skrivit det både här, på Jogg.se och fb - men du är helt fenomenalt grym! Och nu närmar sig maran! Känner nästan fjärilar i magen jag med å dina vägnar, liksom :)

mammaspring.com sa...

Känner igen det där med stea baklår... Försöker stretcha... stretcha... och stretcha... men ingen hjälper!! :(

Karin - FitnessochHälsa sa...

Grym du är! Rolig underhållning de förbipasserade fick när du sprang runt i vändplanen! =)

mikael sa...

Så långt träningspass har jag aldrig gjort. Klart du ska vara nöjd!

Visst hade det varit kul med ett löppass men jag har inte hunnit med alla jag ville ändå :)

Du kommer väl till Göteborg nångång framöver så då får du hojta till :)

Louise sa...

Visst är det fina löparstråk? Jag som bor i Mälarhöjden brukar springa precis där du beskriver. Fast för mig blir det antingen Vinterviken/Trekanten ELLER Skärholmen - väldigt sällan både och...!! :-)

Daniel sa...

Shit vad du tränar på bra! Ska bli spännande att se vad du sätter för tid på maran! Lycka till med sista träningen!

Uppochhoppa sa...

Grymma kvinna. Du är ju i en helt sjukt bra form! Blir mig ett nöje att skriva grattis till nytt pers efter marathonstarten!