torsdag 10 maj 2012

Idag kände jag mig inte i mitt livs form

Så olika det kan vara. För två dagar sedan på topp, idag inte så mycket topp. I planeringen stod ett lättare fartlekspass till jobbet. Så långt ok. Gick utanför dörren och förvånades över hur varmt det var. Inte varmtvarmt men varmt för att vara åtta på morgonen och molnigt. Fuktigt och kvavt. Trippade iväg, lite småstelt som vanligt på morgnarna. Sprang 3km som gick segare än jag tänkt mig, startade fartleken och insåg att idag skulle det kännas tungt. Allt pollen och den fuktiga luften gjorde att jag kände av min allergiska astma mer än vanligt. Benen var fruktansvärt sega, men det är väl i och för sig kanske inte så konsigt med tanke på tisdagens urladdning. Men så de där skorna som jag aldrig får någon löpkänsla i. Saucony Mirage. Dem som så himla många hyllar. Varför inser jag bara inte att jag inte ska springa i dem mer. Kanske när jag bara ska lufsjogga, men inte när jag vill få upp lite fart. De passar helt enkelt inte min fot och det är inte en sådan typ av sko jag gillar. Jag var väldigt nyfiken på dessa skor, men eftersom de är lite för breda för mina fötter ville jag inte köpa dem. Men så fick jag möjlighet att testa dem för marathon.se´s årliga skotest vilket såklart gjorde mig jätteglad. Så tråkigt att de inte funkar för mig. Men de är ju både snygga och sköna att gå i så de får halvpensioneras och mest bli jobb och vardagssko.

Flygande lätt vill jag känna mig. Foto; janehaglund.se

Men även oavsett skomiss så var det inget bra pass. Kanske just för att det var sista passet innan ett lopp. Även om jag inte hyser några stora förhoppningar om någon supertid på just detta lopp så vill jag ju känna att jag är i form. Fast det är jag ju. I mitt livs form. (Vilket jag i och för sig har varit hela tiden, frånsett under graviditeten och första tiden efter förlossningen. I övrigt har jag ju hela tiden blivit bättre och bättre sedan jag började löpträna "seriöst".) Dagens pass stoppar jag undan någonstans där det inte syns. Istället plockar jag fram tisdagens superpass.

2 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Helt rätt tänkt! Man ska lyfta fram det bra och inte det mindre bra. För du är ju verkligen bra!

Västgötskan sa...

Klokt! Positiva tankar nu! :-)