torsdag 22 september 2011

En helt vanlig torsdag..

..börjar med att Sixten klockan 05:35 deklarerade att han minsann inte ville sova mer. Jag gjorde ett haövhjärtat försök att få honom att somna om i sin egen säng men gav snabbt upp och bar över honom till vår säng. I en halvtimme försökte jag sedan få honom att inse att det fortfarande var natt, men kapitulerade slutligen och gav honom frukost nummer ett; bröstmjölk (förövrigt numer dagens enda bröstmjölksmål). Därefter somnade vi om, Sixten till strax efter sju och jag någon halvtimme ytterligare. jag måste varit trött för jag vaknade varken av att Sixten vaknade eller att Martin hämtade upp honom..


Efter dusch av mamman, tvätt av bäbisen samt påklädning av dem båda åt mamman frukost. Bäbisen kollade på.


Efter lite lek och snabbt datortittande fick Sixten frukost nummer två, något slags grötblandning av yoghurt, ris och frukt samt en liten smörgås plus vatten. Sedan somnade han och jag fick dricka dagens första kopp kaffe. Alltid lika god.


När Sixten vaknat tog vi en sväng till Ica för att handla fika och lite annat nödvändigt innan det var dags för lunch för oss båda.


Sedan fick vi besök av Sofia och hennes Ville som är två veckor yngre än Sixten. De lekte på golvet och konverserade genom att låta roliga ljud. Den ena började och den andre svarade. Mammorna drack kaffe såklart.


Efter en sväng till öppna förskolan tog vi en liten promenad och babblade som vanligt på om det mesta man kan tänka sig. Därefter skyndade jag och Sixten hem för att han skulle sova en sväng till och sedan äta gröt. Mamman åt mellanmål och kollade datorn igen. Därefter mötte vi upp pappan och var förbi Geggamojabutiken på Östermalm, där vi hade en värdecheck att utnytja. En tunn fleeceoverall blev det tillslut.När vi kom badade jag och Sixten skumbad. Efter en flaska välling somnade han sedaan och vi stora fick äta middag.


Nu blir det efterrätt innan det är läggdags även för oss.

4 kommentarer:

Jonna sa...

Vad kul med en beskrivning av en "vanlig dag"! Jag har läst någon sådan min mamma skrev när vi syskon var små... det är fantastiskt kul att i efterhand läsa och få en bild av hur en vanlig dag kunde se ut när vi var små!

Fit-Eva sa...

Lycka till imon - vi ses!

Ann sa...

STORT lycka till i morrn, jag hejar på dej!! Hoppas vi ses!!!

Lisapisan sa...

Ganska likt en vanlig dag hemma hos oss. Härliga dagar tycker jag!
Stort lycka till idag!! Heja heja!