torsdag 8 september 2011

Den här dagen alltså..

Det är inte mycket som går min väg idag. Det mesta går åt andra hållet faktiskt. Förutom att Sixten nu verkar ha vänt på humöret och helt plötsligt blivit den jätteglada bäbis han oftast är igen. Imorse var han en annan. Jag hoppas på att även övriga grejer vänder sig åt rätt håll.

Snart dags för lunch iallafall. Jag försöker laga en hel del av Sixtens mat själv, men ofta är det smidigt med färdiga rätter. Det är dock inte särskilt lätt att få till någon variation på rätterna när man köper. Kollar man respektive barnmatstillverkares hemsidor finns fler olika vegetariska rätter i deras sortiment, men alla de affärer som finns inom typ fem kilometers radie från vårt hem finns endast en eller på sin höjd två olika. Varför då undrar jag? Efter att ha sett första avsnittet av Landet Brunsås är jag ännu gladare över att vi väljer bort kött..

OBS; Det betyder inte att jag på något sätt ser ner på de som väljer att äta kött. Alla gör vi våra val. Här hemma äter vi en hel del ägg och mjölkprodukter (om än ekologiska) och det bidrar ju också till industrin..

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

jag önskar ändå att fler kunde välja åtminstone EN köttfri dag/vecka för hur det än är så är köttindustrin den enskilt största faktorn till miljöförstörelsen. och du vet... "Många bäckar små"... :-)
Tycker du är stark som gör så mycket som möjligt till Sixten själv. kanske storköp av de "bra " burkarna kan underlätta?
Håller tummarna för att du snart är på rätt väg igen.

Emelie sa...

Grönsakslasagnen från Hipp är god, tycker iaf min son :-)

Löpning & Livet sa...

ingmarie: ja, jag tycker inte alltid det är fel med kött, men att alla borde välja sina tillfällen och vilket kött de äter.

emelie: jo, men han måste bli lite närmare 8mån först :)