Igår kväll bakade jag äppelpaj. Tyvärr blev den lite väl söt så nästa gång (Typ om ett par dagar, för det var trots allt väldigt gott!) väljer jag nog att halvera mängden socker. Vill du baka gör du såhär;
Skala, kärna ur och skiva 4-5 äpplen, lägg i en pajform. Strö över kanel efter egen smak. Smält 125g smör och blanda sedan i 1dl (eller mindre om du som jag inte gillar när det är för sött) socker, 2dl havregryn, 0,5dl vetemjöl och 0,5dl solroskärnor. Fördela över äpplena och grädda i 20min på 225 grader. Servera med valfritt vaniljtillbehör. Jag valde en rejäl klick vaniljkesella.
Efter styrketräning och lunch ska det smaka gott med en bit även idag.
8 kommentarer:
Så gott och underbart så här mitt i veckan med lite paj!
Låter ju hur gott som helst och verkar enkelt! :-D
Åh det bara vattnas i munnen just nu... guu så gott med äppelpaj!
Vad gott! Jag blev bjuden på äppelpaj i lördags, mmmm!
Går fortf omkring med ditt recept av valnötsbröd utskrivet, har dock inte provat att baka det ännu :P
Det är så förbaskat gott med äåålepaj, jag köpte ett kilo äpple idag just för att göra lite paj.
Mums är vad det är!
jonna: valnötsbröd är också gott :)
Mums! Äppelpaj är ju bland det bästa som finns! Nu blev jag sugen! =)
Och jag gjorde blåbärspaj igår. Himla gott :)!
Skicka en kommentar