tisdag 13 september 2011

ÄppelpajIgår kväll bakade jag äppelpaj. Tyvärr blev den lite väl söt så nästa gång (Typ om ett par dagar, för det var trots allt väldigt gott!) väljer jag nog att halvera mängden socker. Vill du baka gör du såhär;

Skala, kärna ur och skiva 4-5 äpplen, lägg i en pajform. Strö över kanel efter egen smak. Smält 125g smör och blanda sedan i 1dl (eller mindre om du som jag inte gillar när det är för sött) socker, 2dl havregryn, 0,5dl vetemjöl och 0,5dl solroskärnor. Fördela över äpplena och grädda i 20min på 225 grader. Servera med valfritt vaniljtillbehör. Jag valde en rejäl klick vaniljkesella.

Efter styrketräning och lunch ska det smaka gott med en bit även idag.

8 kommentarer:

Jenny sa...

Så gott och underbart så här mitt i veckan med lite paj!

Anonym sa...

Låter ju hur gott som helst och verkar enkelt! :-D

LinaTriathlet sa...

Åh det bara vattnas i munnen just nu... guu så gott med äppelpaj!

Jonna sa...

Vad gott! Jag blev bjuden på äppelpaj i lördags, mmmm!

Går fortf omkring med ditt recept av valnötsbröd utskrivet, har dock inte provat att baka det ännu :P

Anna sa...

Det är så förbaskat gott med äåålepaj, jag köpte ett kilo äpple idag just för att göra lite paj.

Löpning & Livet sa...

Mums är vad det är!

jonna: valnötsbröd är också gott :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Mums! Äppelpaj är ju bland det bästa som finns! Nu blev jag sugen! =)

Carina sa...

Och jag gjorde blåbärspaj igår. Himla gott :)!