söndag 16 januari 2011

På plats

Efter en lång dag, som ändå gick riktigt smidigt, somnade jag i mitt nya hem strax efter halv ett igår. Då hade vi ändå, med hjälp av syster och bästa Ellen, lyckats få iordning på en hel del av röran. Mycket återstår att fixa, men jag är ju faktiskt ledig nu och har (nästan) all tid i världen att komma till ro. Jag tackar världens bästa pappa med fru för att de helt frivilligt kört 30mil från Arvika till Göteborg, därefter burit och fixat, för att sedan köra 50mil med ett tugnt släp. Allt för att hjälpa lilla mig. Och det är inte första gången jag flytar precis.. Tack också till finaste Jenny, Kristoffer och Madde som jag "tvingade" på ett gratis träningspass i form av bärande av mina grejer. Själv bara jag också rätt mycket. Jag må vara gravid, men inte invalid har blivit något av mitt motto. Och bäbisen verkar ju inte ta illa iupp så varför inte? Fast när uppackandet och iordningfixandet är klart ska jag försöka koncentrera mig på att vila och samla kraft inför förlossningen. Det ska ju vara bra har jag hört..

11 kommentarer:

Mia sa...

Hej!

Du som har sprungit en hel del under din graviditet, hur långa pass har du kört? Jag är själv i vecka nio, och är lite fundersam över hur långt och hur hårt man kan springa. Jag springer för det mesta med andra så det har blivit väldigt många bortförklaringar sista tiden då jag inte känt mig så pigg på varken hårda intervaller eller långa långpass (>20 km). Jag vet att du inte är någon uttalad expert i ämnet, men eftersom du hållt igång så bra tänkte jag att jag alltid kunde fråga :)

Tack hur som helst för bra inspiration och stort lycka till med bäbisen!

Anonym sa...

Hej!
Jag är också gravid (v 29) och joggar fortfarande 2-3 dagar i veckan. På sistone har jag dock märkt att det är allt svårare att hålla nere pulsen under 155-160 slag/minut. Andningen är dock lugn och sansad och jag skulle kunna prata under passet. Vad har du för tankar kring det här med hög puls och graviditet? Ungefär vilken pulsnivå har du legat på under dina pass? Skulle vara intressant att höra hur fler gör och tänker! Hanna

mikael sa...

Hoppas allt känns bra i din nya hemstad!

Tack för de uppmuntrande orden om maraton. Jag är orolig för att mina rygg och knä inte ska klara påfrestningarna. Konditionsmässigt är det inga problem.
Försöker få till de långa passen nu och det är skönt att finns samlingar i Skatås. Då blir det enklare

Junitjej sa...

Vad bra att flytten gick bra!!

LinaTriathlet sa...

Skönt att flytten gick bra!
Guld värt att ha sådan hjälp när man flyttar!

Hoppas du kommer att trivas i storstaden nu! :)

anneliten sa...

Välkommen! jag bor ju visserligen i förorten, men ändå...

Löpning & Livet sa...

Mia: Jag var så otroligt trött i början av graviditeten plus att jag verkligen led av värmen, så det blev sämre med träningen än jag tänkt mig redan från början. Dock körde jag på någorlunda som vanligt fram till kanske v 13-14 nånting.. Jag började korta ner passen rätt tidigt. Sprang visserligen något kortare långpass runt v 13-14 men sen blev det mest kortare pass. Sprang midnattsloppet och tjejmilen när jag var i vecka 15 resp 17 men efter det sprang jag nog aldrig längre än 7-8km. De senaste månadern har passen legat på från 6,5 till 4,5 nu på slutet. Nu är det dock färdigsprunget för ett tag, men jag är otroligt glad för all den tid jag fått!

Hanna: Jag har sprungit såpass lugnt att jag ligger runt 75%, vilket väl är runt 155 ungefär. Jag försökte att inte gå över 80% men någon gång någon backe hände det väl att jag gjorde det, men det är inget jag tror har så stor betydelse på det stora hela. Jag blir tex mer andfådd av att gå uppför trappor nu :)

Lyssna på kroppen och jogga på så länge allt känns bra är mitt råd. Lycka till!

Mikael: jodå, lite ovant men bra! det var så lite så :)

junitjej: tack!

lina: ja verkligen! Och jag kommer alldeles säkert att trivas!

anneliten: äh, det gör ju jag också nästan :)

Lisapisan sa...

Jag håller med Mia och Hanna och tackar för bra inspiration! Det är så kul att läsa att det finns fler som springer och är gravida (min barnmorska sa bara blankt nej så därför söker jag info av andra som förstår bättre istället) och du verkar ha samlat ett litet gäng här på din blogg =)!
Hoppas du kommer trivas finfint i storstan och att du får några riktigt sköna veckor nu innan bebis kommer!

Anonym sa...

Så härligt att flytten gick bra!! Och att du fick hjälp!!

Ta det lugnt nu!!

kram

Träningsglädje sa...

välkommen till stockholm hälsar jag från västkusten!! hoppas du kommer trivas!!! :D

Carina sa...

Vad bra att flytten gick bra. Välkommen till Stockholm!! Hoppas att du ska trivas i din nya stad!