söndag 9 januari 2011

Man tager vad man haverJag håller på att äta ur min kyl och frys inför flytten på lördag och får leva lite efter principen man tager vad man haver. Ibland kan det bli riktigt bra. Som idag exempelvis. Då improviserade jag ihop en paj av broccoli och olika ostar. Vill du smaka så gör du såhär;

1. Gör en pajdeg av 3dl vetemjöl, 100g smör, 3msk krossade linfrön och 3msk vatten. Kläm ut degen i pajforemn och förgrädda ett par minuter. Jag hade ugnen på min standardtemperstur 250 grader.
2. När pajdegen fått lite lätt färg häller du i ca 300g broccoli (Jag hade fryst, vilekt gjorde att pajen blev ganska vattning, så färsk är nog bättre trots allt.) och ett "normalstort" paket fetaost skuren i tärningar. Smula sedan över lite ädelost samt riven parmesanost (Jag har ignen aning om hur mycket jag hade här, men det var en bit av varje. Man tager vad man haver och vad man gillar!).
3. Gör en äggstanning av 2 ägg, 2-3msk vetemjöl och ca 1,5dl mjölk. Häll denna över pajen och grädda sedan tills pajen fått lite lagom färg. Mums!

3 kommentarer:

soffan sa...

Mm, det låter ju fantastiskt smarrigt det där... ( Jag är en sucker för ost :).

LinaTriathlet sa...

Ser gott ut!!

Bra tips :)

anneliten sa...

Mmm, ser jättegott ut. Min ena dotter har fått för sig att hon inte tycker om paj - i någon form. Så jag får lite paj-abstinens när jag ser bilden.