tisdag 18 januari 2011

Mera simning

Ok. Jag tar tillbaka det där om att jag ska simma ett par dagar i veckan de sista veckorna nu innan förlossningen. Dels kommer jag bli halvt ruinerad (90kr per gång är nästan dubbelt så dyrt som i Göteborg!) och dessutom lite väl uttråkad. Fast det är konstigt ändå, samtidigt som jag tycker att det är fasligt tråkigt att simma där varv efter varv så upplever jag det även rogivande och avstressande. Så någon gång i veckan kan det nog få bli trots allt.

Idag blev det iallafall 2000 meter och 56 minuter att registrera i träningsdagboken som gapar tommare och tommare. Trots att jag upplevde att jag simmade ännu lite långsammare idag så gick det faktiskt något snabbare. Antagligen för att det inte var lika mycket folk att simma sicksack mellan. Intressant också att det ansträngingsmässigt inte är så jobbigt när jag är mitt uppe i det, men att jag nu efteråt är helt slut. Så trött att jag tänker lägga mig och sova en stund. Sådant får man göra när man är ledig.

6 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Exakt så upplever jag oxå simning - inte tröttande när jag gör det men sen ett tag efter ENORMT trött, för att inte tala om hur hungrig man blir (mer än vid "vanlig" träning tycker jag) :-P
Bra jobbat med 2000 meter - brukar tröttna efter 1500 meter, utan att vara gravid ;-)

Miss Agda sa...

Jag tycker också det är tråkigt att det är så dyrt att simma. Men det kostar väl ganska mkt att driva en simhall så samtidigt är det förståeligt.
Jag blir också jättelugn i kroppen efter jag simmat så jag försöker gå till simhallen regelbundet trots att det inte blir ofta nu (1 gång/v). Jag mäter aldrig sträcka när jag simmar eftersom jag kan helt plötsligt simma tvärs över till andra sidan om jag ser att det finns mer plats där, det är skönare att simma på det sättet än att försöka simma om folk när det blir trångt, tycker jag.

BoelMaria sa...

2000 meter simning ett par veckor innan förlossning... Imponerande!

mina sa...

Jag hade också någon sorts plan att simma jätteofta i slutet av graviditeten, men jag tycker att det är sååå tråkigt. Sen fick jag en fot i magen en gång också, så då gav jag liksom upp efter det. Jag älskar att bada, men när jag går till simhallen för att träna så försvinner lite av glädjen. Som du skriver blir jag också trött efteråt och tycker att det är mysigt att sitta i bastun, men eftersom jag inte får upp pulsen ordentligt känns det inte som riktig träning, ungefär som med promenader.

Löpning & Livet sa...

eva: ja extremt hungrig! Trots att jag köpte en fralla och en mer-tetra direkt efteråt var jag även tvungen att köpa lite godis på hemvägen! :)

miss a: jo det kostar väl en del antar jag. Dock tycker jag att man inte verkar tjäna så mycket på att köpa någon form av klippkort heller och det är tråkigt. Jo, jag simmade också väldigt mycket kors och tvärs så det blev nog nägra fler meter på köpet :)

boelmaria: tycker du? :) Tack! :)

mina: ja jag är ständigt rädd för att bli sparkad och håller mig på behörigt avstånd från andra :)

Jag upplever lite samma sak där med att älska att bada, men att själva simmandet är rätt tråkigt. Ser fram mot att få plaska runt på babysimm lite längre fram! :)

Karin sa...

Jag blev helt chockad när jag flyttade till Sthlm från Gbg förra året och skulle simma och såg priserna! Och då höll jag som bäst på att lära mej att crawla ordentligt, så det var bara att betala för att fortsätta hålla igång tekniken. Dock fick jag oftast en alldeles egen bana på Eriksdalsbadet! Det händer aldrig på Valhalla.