onsdag 19 januari 2011

Bakmani och styrketräning


V36-magen ser större ut i verkligheten än på bild!

Valnötsbröd i måndags, spenatbröd (med även riven morot i!) idag, och imorn tänkte jag baka någon form av hasselnötsbullar. Jösses, jag har fått någon slags bakmani. Eller så är det bara den berömda bobyggarinstinkten som satt in. Det kanske kan bli en mamma även av mig alltså? (Jag kan fortfarande inte riktigt se mig själv i den rollen..) Fast en riktig bullmamma kanske inte tränar medan degen jäser? Det gjorde iallafall jag. Femtio minuter hemmastyrka med hjälp av min kettlebelltolva, mitt gummiband och min yogamatta. Tåhävningar, drag mot hakan, marklyft, tricepspushups (På knä och så gott det gick innan magen tog i marken.), bicepscurl med bandet, squats, framåtlutad enhandsrodd och så slutligen vanliga pushups (Även här på knä och så långt ner det gick innan magen tog emot.) Tolvan fick vara med på allt utom bicepscurlsen och pushupsen. Det är redan en välanvänd julklapp det där.

8 kommentarer:

Johanna sa...

Ju mer man tränar desto fler bullar kan man äta, så du är nog mest bullmamma av alla då. :)

Carina sa...

Klart det blir en alldeles underbar mamma av dig!!
En riktig bullmamma:)

Cath sa...

Undrar om det finns ett samband med att "ha en bulle i ugnen"...

LinaTriathlet sa...

Åh så gott med hembakat!! :)

Så himla fin du är!

Anna (Orka mera) sa...

Haha, nej en riktig bullmamma tränar inte medan degen jäser. Men vem vill vara riktig, det är väl roligare att vara en träningsmamma? Som äter bullar :)

Erika sa...

Åh vad du är fin, tänk att det ligger ett litet människobarn där inne och väntar på att få komma ut!!

Har bara positiva upplevelser av första föräldragruppen. Jag tycker det är skönt att få ventilera och
prata med andra i samma situation. Det jag mest vill ha ut av dessa träffar är profylaxandningen som
kommer att vara ett stående inslag varje vecka vi ses. Jag tror man kommer långt med bra andning och
fokus, men eftersom du tränar yoga så är du ju redan "van att andas" :)
Tror även att det kan vara bra att träffa blivande föräldrar i vårt bostadsområde som jag förhoppningsvis
sedan kan umgås med.

Idag står barnmorskebesök på schemat, hoppas järnvärdet har gått upp.

Har du några graviditetskrämpor?

Jag har konstanta domningar i höger hand, känner knappt fingertopparna ibland, så det ska jag ta upp med BM idag...

LinaTriathlet sa...

brödreceptet hittar du här :)

http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/nyttiga-hamburgerbrod/

Löpning & Livet sa...

johanna: sant! :)

carina: åh, tack!

cath: :)

lina: tack!!

anna: träningsmamma som äter (mycket) bullar passar min image bättre :)

erika: tack!! ja helt ofattbart egentligen..

Tack för infon! Ja, om det är något jag skulle kunna tänka mig att lära mig emr om så är det väl andningen, men å andra sidan så har jag dels läst en del om den och sen borde jag ju kunna andas någorlunda i och med yogan ja.. ska tvinga martin att nypa mig i låren nån kväll så jag får öva mig att andas igenom smärtan :)

just det där med att träffa andra kan säkert vara jättebra, men jag har nån slags (dum) fördom om att jag kommer uppfattas som "dum/egoistisk" som kommer prioritera träning högt (även om bäbisen självklart kommer i första hand!!), men det kanske iofs finns andra idrottare där också :)

lina: tack, ska genast kolla upp!