måndag 31 januari 2011

Hasselnöt- och aprikosbröd



Jag har visserligen inte smakat än, men jag kan nog nästan garantera att det är gott. Som vanligt utgick jag från ett recept och gjorde det till mitt eget. Jag valde;

1pkt jäst, 5dl ljummet vatten, 25g rumstempererat smör, 1 burk kesella, 0,5dl honung, 1,5tsk salt, 150g grovhackade hasselnötter, 1dl hackade aprikoser och 14-16dl rågsikt.

Det är bara att blanda ihop allt, låta jäsa i 30min och sedan baka ut till 2 limpor. Jäs ytterligare 20min och grädda sedan i nedre delen av ugnen. Först 10min på 250 grader och därefter ytterligare 30min på 175 grader. Servera gärna med smör och ost, som tillbehör till spenatsoppa. Det ska jag göra.

7 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jäklarns vad du bakar! ser mkt gott ut! särskilt med god marmelad och någon lagrad ost. mums!

Karin Engen sa...

Allvarligt talat...det där lät ju faktiskt inte jättesvårt. Det är till och med så att jag kan tro att JAG klarar av att baka det. Efter lite mental förberedelse kanske jag vågar testa ;)

LinaTriathlet sa...

Åh så gott det låter!
Mitt bröd tog precis slut, och kanske provar jag en sats av detta :)

Erika sa...

Oj vad gott det lät!

Jonna sa...

Toppen med nytt brödrecept! Jag bakar en del bröd men detta har jag aldrig prövat!

Jenny sa...

Så gott! Nu blev jag riktigt sugen på att baka igen!

Ingmarie sa...

Dräglar....