tisdag 1 februari 2011

Månaden är här

Så blev det helt plötsligt februari. Hur kan det redan ha gått trettioen dagar på det nya året? En händelserik månad kommer det nog att bli. En liten liten risk/chans finns ju att bäbisen väljer att födas i mars, men jag vägrar tro det. 16 dagar kvar till den 17:e idag och förlossningsföreläsning. Inte så mycket nytt, men det känns ändå bra att ha deltagit i något förberedande. I övrigt har jag bara läst en massa. Föräldrautbildning har det inte gått att tajma in någon som vi båda kunnat delta på och jag tror att det kommer gå minst lika bra utan. Några sista saker att handla och fixa med till den där väskan som ska följa med på äventyret, sen är, vi, redo. Om jag känner mig själv rätt kommer det antagligen se ut som att vi ska flytta in på SÖS. Jag har en tendens att packa ner ungeäfr dubbelt så mycket som jag egentligen behöver.

Idag har jag också klivit rejält utanför min bekvämlighetszon. Inte genom att träna, där har jag inte varit utanför bekvämlighetszonen på en evighet, utan genom att agera filmintervjuoffer åt min syster och hennes klasskompisar. Hon pluggar till journalist och dagens uppgift var att göra ett nyhetsreportage. Som ämne hade de valt en ny studie som visat att ett fosters hjärna kan skadas om mamman får i sig förlite näring under graviditeten. Åtminstone var det var som hände hos ett gäng babianer. Vill du veta mer kan du lyssna på vetenskapsradions inslag här. Ett mycket intressant ämne, men jag trivs verkligen inte framför en kamera. Tur att jag slapp kolla. Tur också att jag inte har haft några problem att äta under min graviditet. En sak mindre att oroa sig för. Appropå ätande ska jag göra en kanna te nu för snart vankas det semlor. Jag hade nästan glömt bort dessa godingar och har inte ätit någon på flera veckor. Bäst att ändra på den saken på en gång.

6 kommentarer:

Annika sa...

Ja, vad koolt! Februari! Nu är det nära!

Vad fin du är som kommenterar, hjälper och peppar :) Jag brukar inte tänka på pulsen mer än att jag kollar medelpuls efter passet när jag kört med klockan. Om jag skulle tänka mer på puls, hur fördelar man passen bäst då, tycker du?

Jag har väl inget riktigt program jag följer utan sneglar lite på marathon-programmen och känner att jag ligger efter. Lite för mycket skidåkning nu på schemat :( Bra att du påminner om lugna/hårda pass! Ska tänka på det :)

Mia sa...

Shit vad spännande. Jag blir nervös... :)

Petra sa...

Ja, verkligen spannande nu nar det ar sa nara! Och roligt att fa folja med pa din resa genom bloggen. Magen (som du la upp i forra inlagget) ar jattesot nu!:)

mina sa...

Åh vad spännande det är nu, bara två veckor kvar typ! Jag slår vad om att din också kommer på dagen eftersom du verkar vara lika mycket kontroll och planeringsmänniska som jag :).

Här Gbg inleddes februari med ett riktigt ihållande göteborgsregn. Så förtillfället behöver du inte sakna stan

Löpning & Livet sa...

annika: mailar dig!

mia: :)

petra: Tack!

mina: ja, gärna på dagen och inte en sekund senare ;)

Ann-Sofie sa...

Spännande måndag :) Hoppas allt är bra och lycka till, med allt!