torsdag 3 februari 2011

Hemmaträning och hemmaätning


I hemmagymmet. Bortse från min bistra uppsyn.

Igår tränade jag lite styrka här hemma. Det är väldigt praktiskt att ha lite redskap och jag planerar att utöka mitt hemmagym lite mer så att jag lätt kan träna när bäbisen har kommit och jag själv återhämtat mig. I nuläget finns där en kettlebell på 12kg, en balansboll, en balansplatta, ett gummiband med hantag och två yogamattor (En för inomhusbruk och en för utomhusbruk har det blivit eftersom jag fick den ena vid ett utomhusyogaevent i somras och den därför blivit lite smutsig.) Sedan har jag såklart mig själv och min egen kroppsvikt också, inte att föringa. Med det kommer man ganska långt och med en ytterligare lite tyngre kettlebell på det och kanske något anant smart kommer man hur långt som helst. Om jag ska vara ärlig så använder jag inte gummibandet sådär jättemycket då jag tycker det är svårt att hitta ett bra motstånd, men till vissa övningar funkar det bra.

En bra sak med att träna hemma, förutom att det går snabbt och smidigt, är att man får välja musik helt själv. Nu kan man ju visserligen träna med egen musik i öronen även på gymmet, men jag tycker av någon anledning att det är lite bökigt med lurar i öronen då jag styrketränar. När jag springer däremot sitter där allt som oftast ett par. Och appropå springa; igår lyssnade jag på en playlist på spotify där några av de låtar jag har på min ipod fanns med. När denna dök upp fick jag värsta flashbacken till spyjobbiga snabbdistanspass runt vasa- och linnéstan och intervaller längs delsjövägen. I Göteborg. Jag saknar dig lite fula fina stad. Men mest av allt saknar jag snabbdistans- och intervallpassen. Och långpassen. Och de sköna lätta passen. Jag saknar att springa så mycket att jag håller på att bli galen. Men nu ska jag öva upp mitt tålamod. Tids nog är det springdags igen.


Mumsmat! Avnjuts helst i två portioner.

När man har tränat i hemmagymmet passar det föresten bra med två portioner god mat. Potatis skuren i klyftor och ungsbakad tillsammans med salt, svartpeppar och olivolja. Paprikahalvor fyllda med sojafärs stekt och puttrad i passerade tomater, en skvätt grädde, kantarellfond och kryddor. Överst lite smulad fetaost. Också dessa bakade i ugnen. En sallad på babyspenat, majs, paprika, gurka, balsamvinäger och rapsolja. Plus lite tzatsiki gjord på turkisk yoghurt, riven gruka och massvis med pressad vitlök. Och massvis med vatten. Jag är så otroligt törstig nuförtiden och kan dricka hur mycket som helst. Men iskallt ska det vara.

10 kommentarer:

Jenny sa...

Så gott det där såg ut! Mums!

Annoula sa...

Jag älskar att träna hemma. Passar perfekt när man bor på landet och inte vill åka en mil till gymet. Så nu har jag inget gymkort längre :-)!

Fit-Eva sa...

Ja, att träna hemma är det enda jag hinner med och jag har utöver det du skriver om även en TRX och i 40-års present fick jag nu även en BOXSÄCK!!! Har velat ha detta jättelänge så nu ska den bara hängas upp i taket hemma så att jag kan slå och sparka, hehehe. Egen "bag-fighting" i källaren - se upp Dolph! :-P

LinaTriathlet sa...

Tusen tack för dina tips för löpintervaller! Ska försöka variera mig så mycket det går :)!

Åh maten såg ju grymt god ut!!

soffan sa...

Hemmaträning: Nej tack.

Den där maten: JA TACK :) !

Ingmarie sa...

Funkar det att vattenlöpa? Inte riktigt samma sak som på land förstås men nästan! ;-)

Carina sa...

Jag gillar också hemmaträning, det är så smidigt att ha allt på plats liksom. Jag kör rätt mycket hemma och har också en hel liten park med utrustning :)

Lisapisan sa...

Ett litet hemmagym måste jag nog också skaffa mig, verkar smidigt när man har en liten hemma sen!
Ang vattenlöpning: jag är i v.28 och springer nån gång i veckan men måste nog snart lägga av för den där västen börjar sitta rätt obekvämt, den verkar inte va konstruerad för stor bulle på magen.

Nathalie sa...

Alltid bra att kunna träna hemma och det är ju perfekt när den lilla kommer :)

Löpning & Livet sa...

jenny: det var det!

annoula: ja visst är det bra?!

eva: Oh, perfekt att ha dagar när man är arg :)

lina: det var så lite så :)

soffan: ok :)

ingmarie: vet inte men skulle gissa på att västen är för liten :) Och sen tycker jag inte det är samma sak på långa vägar! :)

carina: ja, någon gång ska jag ha ett helt rum fullt av grejer. ett riktigt hemmagym liksom :)

lisapisan: haha, nä antagligen inte. de flesta verkar ju tro att man ligger på soffan hela graviditeten :)

nathalie: jättebra!