lördag 12 februari 2011

Fem

Åh, det är typ en halvmeter fin vit snö ute och solen strålar från en klarblå himmel. Får man inte springabstinens av det så är det nog något som inte stämmer. Martin håller i familjens springheder och har nöjet att springa långpass denna gnistrande dag. Ett ganska långt tror jag till och med. Själv får jag väl försöka orka med lite motionerande i form av en kortare promenad. Funderar faktiskt på att lägga träningen på hyllan nu tills bäbisen är ute och jag är någorlunda ihopläkt. Det är liksom inte roligt att ständigt köra samma saker och att inte riktigt få ta i. Och varför ska jag göra något som inte är kul? Men nu ska jag sluta gnälla. Det är sol och snö så det kanske till och med kan vara trevligt att promenera. Och jag har ju all tid i världen att läsa, vilket är nästan lika bra som att springa. Inte riktigt, men nästan.


Rådjursfamiljen som bor utanför vårt hus!

Förövrigt så planerade jag årets tävlingssäsong här om dagen. Jag är inte anmäld till allt än men om du kollar i högermarginalen kan du se hur planen ser ut. Varför jag fick för mig att jag (kanske) ska springa Tjurruset vet jag inte riktigt dock. Jag som inte ens gillar att smutsa ner mig bara för att. Onödigt liksom. Jag har inget emot att bli smutsig egentligen, men kan inte riktigt förstå meningen med att exempelvis stå i ett dike och göra pushups när jag lika gärna kan göra det på torra land med exakt samma träningseffekt. Army traning (både inne och ute) - absolut! Regelrätt militärträning med "order"skrikande ledare (inte säker på att alla organisationers ledare skriker, men de jag har sett in action har gjort det) och dikeskrälande - tveksamt. (Fast jag ska ge det en chans någon gång ändå.) Men i vilket fall så verkar tjurruset vara en ordentlig utmaning och det är ju roligt att testa något nytt. Vi får se. Ett annat kanske är Finalloppet i Göteborg. Om det passar att åka ner då så vill jag väldigt gärna, men jag inser att saker och ting kommer kräva lite mer planering nu än innan. Men vill man så kan man, så det får vi försöka ordna.

14 kommentarer:

Karin sa...

Two peas in a pod!! Jag har skickat en del beundrande/förundrande bloggkommentarer till MarathonMia när hon berättat om lera, blötsnö och skrikande instruktörer. Mest troligt är att pacifisten inom mig skulle tvärdö, att den skrikande instruktören skulle få en käftsmäll (alt. pungspark om jag inte når upp. I min fantasi är de superstora) och ett "Gör det själv för F-N" skriket i örat. Fast det är ju om jag hade gått dit, vilket inte kommer att hända. Kan inte se tjusningen i det.

Jag tippar förresten att du får ett söndagsbarn. Tyvärr först nästa söndag. En riktig liten latmask :-) Nej då, ingen risk med mamma & pappa...

Gällande träningen gör du klokt. Gör det du gillar, inte tvinga sig själv. Det ger knappast nåt. Ladda inför postbabystartup istället :-D Och innan dess har du ju ett rejält "marathonlopp" att klara av...

Anonym sa...

Ta en promenad!! Det är så härligt ute.... japp du kommer att må så bra efteråt! Njut och skynda inte dig!!

Spännande med dina tävlingsplaner!!

Snart gumman!! Snart!!

kram

Anonym sa...

Jag glömde att tipsa dig om ett lopp!
Jag läste du vill springa ett 6-timmars lopp. 3 september är ett 6-timmars lopp i Karlstad utomhus. Det är ett 1km bana! Vi fick veta när jag sprang förra helgen!
Det är trevligt där för att springa. Jag funderar på att va med. Vad tycker du?

kram

Ellinors dröm sa...

Jag håller med dig ang sån där militärträning och jag misstänker att jag skulle reagera som Karin ovan. Men jag springer gärna Tjurruset och andra knasigheter, så ska vi slå följe på ruset?

Fit-Eva sa...

Sluta träna bums! För det är när du gör något annorlunda som bebben kommer - I promise!
Så promenad bör ju oxå funka för det är ju inget du brukar syssla med heller, hehehe.
Eller totalvila då...
Ha en fin lördag Andréa!

Lisa sa...

Det ska bli spännande att följa din träning efter graviditeten. Man hör så mycket om alla risker med att springa efter en förlossning, t.ex. att man bör vila i 6 månader. Men din inställning är ju en helt annan vilket glädjer mig! Du ger mig hopp inför framtida eventuella graviditeter. Stort lycka till!

runwaytoadventures.com sa...

Ja, känner du inte för att träna så skippa det ett tag - när bullen är ute kommer du få en fin höstsäsong :)

Jenny sa...

Ta det lugnt med träningen, du kommer behöva din energi till förlossningen så helt rätt tänkt att spara lite krafter nu när det är så nära! Kram och ha en skön helg!

Madde sa...

Tycker du gör helt rätt i att vila fram tills den lilla kommer. Du har kunnat tränat på så länge så unna dig vila nu. Och träning ska vara kul ingen man måste göra.
Tror du snart kommer att vara igång igen. Ska bli spännande att följa dig nu när bebisen snart är här.
Du har ju varit min insperationskälla nu när jag också är gravid!!
Trevlig helg!!!

mina sa...

Återigen beskriver du precis hur jag också kände på slutet. Unna dig lite vila nu de sista dagarna så är du snart ute i spåret på riktigt igen. Jag sprang förresten för första gången utan vagn idag.

Carina sa...

Klart att du ska göra det du tycker är roligt nu och det som ger dig energi. Du kommer att behöva den väldigt snart!

Det är spännande det här.. dag fyra kanske!!

Lisapisan sa...

Kul att läsa dina mål för 2011, blir också sugen på att göra upp nya mål men ska nog vänta några månader och se hur kroppen verkar må.
Tror det är bra du slutar träna nu och "formtoppar" sista dagarna innan den stora dagen =)

Ingmarie sa...

Jag fattar inte heller vitsen med att göra det roliga oroligt. Att bli kall och blöt gör mig bara anti... Om någon sen skriker på mig med så skulle jag helt tappa gnistan. Jag vill ha sol, värme, torka och glada tillrop!Förstår din abstinens men tids nog får du stilla den! (P.s. jag gjorde 25 uppochner på de där 70 min. :-) )

Löpning & Livet sa...

karin: haha, ja lite så fungerar jag med :)

men du, söndag låter som lite väl lång väntetid :)

coyntha: problemet är att jag tycker det är så tråkigt att gå :)

får se om det blir i karlstad jag springer 6h. ligger lite väl nära lidingö och allt annat där..

ellinor: vi ska absolut slå följe på tjurruset!

eva: hehe. totalvila blandat med lite gående får vi hoppas på då :)

lisa: tillstöter inga komplikationer ser jag inga problem med att börja träna lite lätt med egen kroppsvikt redan efter någon/några veckor. springa kommer jag dock inte göra förän jag varit på efterkontroll (brukar väl vara efter 6v ungefär) och fått bekräftat att allt ser bra ut. förstår verklgien inte varför man skulle behöva vänta 6mån!

pernilla: precis!

jenny: ja, det går åt en del energi har jag förstått :)

madde: tack för aööa fina ord!

mina: eftersom allt är så lika hoppas jag på att min bäbis också komemr på dagen då! :)

carina: tyvärr inte dag 4.. inte 3 och antagligen inte 2 heller, men kanske 1? :)

lisapisan: ja det är nog bra att inte ha för bråttom. men jag är otålig :)

ingmarie: jag kör gärna stenhårt med någon som pushar mig, men har svårt för militärisk skrikande ja!

Galning! :)