onsdag 2 februari 2011

Tvilling(höns)ägg och barnmorskebesök


Bilden har inget med inlägget att göra, men detta var vad som fanns i mitt morgonägg! Jag visste inte att det fanns tvillingägg! Morgonägget som förövrigt alltid tillags i denna fiffiga sak. En av mina bästa investeringar! Tror jag är inne på tredje koppen nu.

Barnmorskebesök idag. Kanske det sista, för nästa eventuella besök är inbokad den 16:e, det vill säga en dag före beräknad födsel och jag vill ju tro att det är en otålig sak som bor där inne i magen. Med tanke på hur mycket det knös (värmländskt, och kanske även göteborgskt (?) ord) och bökas därinne kan man tro att han eller hon försöker ta sig ut genom magen.

En något lite större mage än sist, nu ett sf-mått på 34cm. Fixerad bäbis med huvudet nedåt och ryggen åt min vänstra sida. Exakt så har den visserligen legat sedan före jul så jag har inte varit särskilt orolig för att den ska få för sig att vända sig och ställa till med problem. Nu är det alltså bara att ha lite tålamod. Skriva, läsa, baka och träna lite. Jag har kommit in en en slags rytm med två träningsdagar följt av en dags vila och det känns bra. Lagom för att jag både ska vara riktigt utvilad och redo för mitt livs tuffaste prestation och ändå inte bli totalt rastlös på vägen.

12 kommentarer:

Marre sa...

Och jag som trodde att de NU kom på att du väntar tvillingar. Hmmm, hur tänkte jag nu? Ha, ha! :-)

Jenny sa...

Så spännande.....nära nu!

Ann sa...

Hmmmm...nu MÅSTE jag gissa. Det är...ett gosssebarn! Jo, jag är rätt säker faktiskt (har ju aldrig så bra odds heller, 50% liksom!!).
Guuud så spännande det är!

Sofie RW sa...

Om Ann gissar på kille gissar jag på tjej, så har ju nån rätt i alla fall :)

Och koppen - vad är det för grej? Är det ngn speciell äggkokar sak?

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad härligt att det närmar sej. Och tokigt med tvillingmorgonägget. Det har inte jag upplevt någon gång.

Löpning & Livet sa...

marre: haha, tur att det inte var så!! :)

jenny: ja, det börjar verkligen närma sig!

ann & sofie: haha, ja någon av er har ju förmodligen rätt :)

Ingmarie sa...

Nu är det olidligt spännande! Jag gissar på kille!

Lina sa...

Åh vad spännande, snart! :)

Löpning & Livet sa...

sofie: det är ett microägg :) Man knäcker i ägget, har i nån droppe vatten och micrar i typ 40sek :)

Blir som en blanding av kokt och stekt ägg i konsistensen (lite beroende på hur länge man micrar såklart)

MarathonMia sa...

Mmmm - kommer ihåg känslan. LITA på din kropp - den vet precis vad den ska göra och när. Efter kommer du ha sån tro och tillit till din kropps förmåga att det inte går att beskriva i ord. Jag är avis - vill också föda barn igen.

följer dig och skickar styrka när det är dags! Kram

Anonym sa...

Vad spännande!!! snart gumman, snart!!!
Jappp du måste vila!!
Nu kommer din största utmaning!!

kram

Anonym sa...

Hej igen!
Är det någon speciell mugg för att mikra ägget? Vad köper man en sådan?

:P