måndag 28 februari 2011

10 dagar

Idag hade jag tänkt premiärträna lite lätt (mycket lätt och kort) men jag har fått lite nya mjölkstockningstendenser och dessutom har stackars lilla Sixten ont i magen och är väldigt ledsen. Så träningen får vänta.

Det gör så ont i mig när han skriker och jag/vi inte kan göra så mycket för att hjälpa honom. Mer än att försöka trösta så gott det går. Det kan inte vara lätt att vara så liten..En annan svår grej är att hinna äta. Dagarna bara försvinner utan att jag hunnit få i mig hälften av vad jag behöver. Jag har aldrig varit särskilt orolig för att de där extra gravidkilona ska vara svåra att bli av med, men nu är jag snarare rädd för att tyna bort helt. Trots godis och fika mest varje dag.

Nä, nu blev det lite väl deppigt. Jag är ju inte deppig egentligen, jag är ju jätteglad för världens finaste Sixten! ♥

14 kommentarer:

Jenny sa...

Han är helt otroligt fin! Ät bara ät allt du kan, amningen slukar enormt med energi från din kropp! Hoppas det magonda släpper snart!

mina sa...

Åh så söt han är...tänk att Inez var sådär liten för bara några veckor sen... att ha sin skatt sådär på bröstet är bland det gosigaste som finns tycker jag

Jag hade också mycket problem med mjölkstockning i början innan produktionen liksom ställde in sig, men det har ordnat upp sig nu, det där med att äta har också blivit bättre allt eftersom. De första veckorna är ju så totalt omtumlande. Jag trodde aldrig att jag skulle hinna träna igen, men tids nog lugnar det ner sig lite. Njut du av Sixten för även om det är en uttjatad klyscha så går tiden faktiskt otroligt fort...

Fit-Eva sa...

Han är bara så söt lille Sixten!
Hoppas att det löser sig med amningen/mjölkstockningen, inte kul när det "stular" men inte så ovanligt i början.

Hinna äta? Till frukost åt jag sådana där Wasa knäcke i förpackning (inte speciellt nyttigt) och jag var hungrig som en varg när maken kom hem! Han var snäll och lagade middag varje dag - det gör han inte längre, hahaha.

Karin Engen sa...

Söt-sixten!
Ett litet tips/kommentar som du säkert vet om...men du är nog med att hålla brösten varma va? Jag vet en tjej som fick problem med mjölkstockning och hon fika stenhårda bud om att hon absolut måste hålla brösten varma, hon fick inte ens luta sig över frysboxen utan att i princip ha vinterjacka på sig. Det var tydligen så känsligt...men ja, du vet säkert redan allt sånt där! Hoppas det löser sig snart!

Jonna sa...

Men åh vilket fint namn, Sixten! Han är verkligen superdupersöt. Det där med mjölkstockning verkar vara vanligt hos nyblivna mammor =/ min syster sätter på sig täckjackan när hon ska öppna balkongdörren och kylskåpsfrysen... (hon fick sin andra son 29 dec)

Emelie sa...

Hej!
Köp bröstvärmare och stoppa i behån! Finns på apoteket, dom är jättesköna och varma, jag har själv en son på 10veckor.
Sen är handvärmare, http://www.smartasaker.se/handvarmare.html ett måste att ha med sig på barnvagnspromenaderna,funkar även dom att stoppa i behån med en bit tyg emellan.

Äta hinner du snart, då du har lärt känna Sixten lite bättre. Själv hinner jag både baka bröd och göra långkok nu!

Carina sa...

Fantastiskt söt liten son ni har!! Jag kan tyvärr inte ge dig några tips på vägen annat än att ta det lugnt och låt allt ta den tid det tar.

Hoppas att ni repar er snart du och Sixten!

Mia sa...

Jag förstår att du längtar efter rörelse, men även om man inte kan tro det ibland så är ju livet skitlångt! :)

Fin är han Sixten. Hoppas magen blir bättre! Och jag kan bara hålla med Karin - stoppa inte bröna i frysboxen!

Ingmarie sa...

Vilken sötnos! Förstår att det måste vara jättejobbigt att liksom inte veta... Men lyckliga Sixten som har två så fina föräldrar! :-) Krya på "brösten".;-)

Em Löfgren sa...

Han är verkligen sockersöt!

Marre sa...

Men åh vilken härlig kille! Han ser ut att vara en riktig livsnjutare.

LinaTriathlet sa...

Åh han är så himla sööt Sixten!

Vad roligt att du också ska löpa lidingö :) grymt! Hoppas få något mer lopp innan dess! Finns något lokalt här i Luleå som jag funderar på. :)

KUL då ses vi där :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Jätte söt är han! Jag förstår att det skär i hjärtat när han är ledsen.

Annorlunda problem att inte hinna äta. Hoppas att du hittar lite fler luckor från och med nu så att du får i dig den näring du behöver!

Löpning & Livet sa...

jenny: jo, bättre godis än inget liksom..

mina: ja det verkar som om tiden rusar fram :)

jo jag antar att både brösten och tillaron i stort stabiliserar sig såsmåningom.

eva: haha jo men lite mer än så får jag allt i mig :) Men man vet ju aldrig hur det blir när martin börjar jobba om ett par veckor :)

karin: jo det är inte kul att vara ute när det är 15 minus om man säger så :)

fartfylld: oj, så illa är det tack och lov inte än :)

emelie: tack för tipset! Ska få ett par av en kollega!

carina: men ack så viktigt tips! och tack för berömet!

mia: haha ja det är tur att träning inte är allt här i världen ;)

ingmarie: tack!

emlisious: tack!

marre: verkligen :)

lina: ja det är ett av mina stora mål i år!

karin: jo. tur att man överlever en period med lite mindre näring :)