tisdag 11 januari 2011

Simmare

Nu har jag inlett min nya karriär (eh.. eller inte..) som simmare. Lyckades rota fram en gammal bikini som brösten fick plats i, men tyvärr var byxorna lite för stora så det kändes som att jag skulle simmar ur dem. En inte helt angenäm känsla. Nästa gång får jag nog missmatcha lite..

Men det där med teknik alltså.. Jag har försökt lära mig (visserligen enbart på egen hand) att crawla men det går bara inte. Armar och ben har jag koll på, men andningen är det sämre med. Jag vill liksom göra tvärt om hela tiden. Andas in när jag är under vattnet och vice versa. Inte så bra. Så jag håller mig till tantsimmet ändå. Fast för att vara tantsimmare så måste jag simma rätt snabbt, för jag irriterade mig konstant på alla sjukt långsamma människor som jag var tvungen att trixa mig om hela tiden. Extra svårt nu när man liksom inte vill ha en spark i magen. Fast snabbt och snabbt föresten. Jag tror inte att 1500 meter på runt 43 minuter räknas som särskilt snabbt. Speciellt inte med tanke på att jag en gång, i skolan när det visserligen var lite tävling, simmade 2000 meter på ungefär samma tid. Möjligen några fler minuter, jag minns inte så noga, men någonstans däromkring iallafall. Allt är relativt.

Men förutom risken att simma ur bikinin och alla långsamma människor så var det ändå rätt trevligt att simma. Jag vet att jag brukar tröttna på det efter ett tag, men ett par veckor ska jag nog stå ut. Fint.

9 kommentarer:

Karin sa...

absolut skitsnabbt. Jag brukar simma 1000m på knappa 30min, jag har dock en vertikal ställning i vattnet som effektivt hämmar alla försök till fartökning. Jag ser det som en större utmaning :-) heller än dålig (usel!) teknik.

Fit-Eva sa...

Haha - känner igen det där med att man retar sig på alla långsamma tanter och rädslan av att bli sparkad i magen. Men känslan av att vara "lätt" vann över de tråkiga bitarna och några veckor kan man ju stå ut ;-)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad bra att du har hittat lite alternativ träning när du inte kan springa. Jag brukar simma några gånger om året (oftast på semestern). För precis som du ledsnar på det ganska snabbt.

Anna sa...

Hahaha... Jag brukar mest få panik av alla människor, annars gillar jag att simma någon gång ibland!

Matilda sa...

Vad härligt att du har lärt dig crawla! Går ju sjukt snabbt så inte konstigt att du tycker alla andra är sega ;) kanske är dax att satsa på en karriär som simmare??

Ingmarie sa...

Det där är snabbt! Du har ju dessutom en bromskloss mitt på. ;-)

LinaTriathlet sa...

Simning är ju grymt bra träning!
Snabb du är!!

Jag har läst några idrottskurser och då var ett moment simning, där fick vi lära oss att crawla och göra voltvändning bland annat, det var riktigt roligt :)

anneliten sa...

Tur att det inte var vattenlöpare ivägen ;-)

Löpning & Livet sa...

karin: nja :) Tror inte det är så snabbt faktiskt, men tack ändå :)

eva: ja det märktes knappt att man hade en mage :)

karin: ja, synd att det inte är lika roligt som att springa :)

anna: jo, är det alltför mycket folk blir det bara jobbigt..

matilda: nja, fast det är ju det jag inte har :) Jag kan verkligen inte få till andningen!

ingmarie: nä, inte så värst mend et går snabbare än när jag vattenspringer iaf :)

lina: roligt! jag skulle verkligen vilja kunna!

anneliten: :)