måndag 17 januari 2011

Första dagen av många

Idag är min första dag som mammaledig. Eller nä, nu ljög jag, jag har faktiskt semester nu i två veckor. Först 1:a februari är det dags. Men hur som helst är jag ledig och det känns lite konstigt. Nästan så att jag är lite uttråkad faktiskt, men det är skönt också. Dock fick jag börja första dagen med att kliva upp tidigt, för kvart över åtta skulle vi vara hos vår nya barnmorska. Första gången för Martin förutom på ultraljudet. Han tyckte det var roligt att få lyssna på hjärtat som pickar på så bra där inne. För mig börjar det bli rutin nu och därmed inte lika spännande, men det är klart att det känns skönt att höra att allt är som det ska med lilla bäbisen!


Bilden har jag lånat från internet.

I övrig har jag mest latat mig, men lite vettigt har jag fått gjort ändå. Exempelvis står en bunke med en deg till ett valnötsbröd på jäsning i köket och strax tänkte jag yoga lite. Det blir nog alldeles lagom för min kropp, och framförallt rygg, som är lite trött efter allt bärande och fixande under helgen och föregående vecka. Därefter ska jag laga linssoppa att äta till brödet. Usch, nu har jag verkligen hamnat i det könsstereotypa träsket.. För ett tag iallafall för sedan är det Martin som får ta hand om det husliga. Vilken tur.

11 kommentarer:

Träningsglädje sa...

njut av ledigheten nu för snart blir det nog åka av :)

Sofie RW sa...

Men det är himla mysigt att vara lite huslig ibland. Jag tror att dagarna kommer att gå i ett naffs nu framöver.

Em Löfgren sa...

njut av att vara lite hemma och vila- och jag tror inte det är några latadagar egentligen- du bär ju runt på ett annat liv =)

Anna sa...

Ha det riktigt gött nu ett tag. Det kommer bli underbart framöver, mycket ny, härlig och överraskande kärlek så du knappt kommer att kunna sova bara på grund av det.

Karin sa...

jag trodde det var obligatorisk att bli lite huslig och "boa" sista tiden av en graviditet :-)

Ingmarie sa...

Tycker det låter som en ganska fullmatad dag! Tjoa om du vill ha bassäng och/eller yoga-sällskap. :-)

Karin Engen sa...

Fattar vad du menar med "stereotypen" men samtidigt så är det väl inte annorlunda mot om vanliga semester. Jag menar, den som är ledig brukar väl dra ett extra strå till stacken hemmavid medan den andre jobbar, då finns det ju mer tid att umgås med varandra sedan! Hade det varit tvärtom hade det ju varit omvända roller. Fast det hade iof sett väldigt roligt ut om Martin varit med barn...då kanske han hade varit en MartinA ;)

Nää jag bara skoja! Hoppas ni kommit iordning bra i nya hemmet. Ta hand om dig!

ingy sa...

njut av stillheten! ;)

Marre sa...

Skönt att få vila lite efter flytt och stå hej. Ta tillvara på tiden, vet att det kan vara jobbigt att bara "vänta".

Karin - FitnessochHälsa sa...

Perfekt att du har lite ledig tid innan bäbisen kommer. Se till att vila så mycket du behöver och njut av ledigheten!

Löpning & Livet sa...

OK, jag ska kanske njuta lite emr av min ledighet :) Fast det gör jag ju också, det är bara lite långsamt ibland när man är van att dagen går i 120 :)