torsdag 2 december 2010

Vinterjogg och ledig dag

Jodå. Jag lyckades både krångla på mig den varmaste springtröjan och trotsa viljan att ligga kvar i sängen. Tröjan passade faktiskt på bredden, men det blev en liten glipa på magen. Hoppas inte bäbisen frös. Vad gäller sömnen så har jag sovit många timmar men, liksom föregående nätter, drömt en massa konstiga drömmar. Det är dock skillnad på att behöva kliva upp vid sex och kunna sova till nio, så det var egentligen inte så svårt att ta sig upp idag.

Väl ute kunde jag konstatera att det var kallt. Tolv minusgrader i Göteborg är inte det samma som tolv minusgrader hemma i värmland. Här känns det snarare som hundratolv. Men i vilket fall lufsade jag iväg på mina broddade skor (ice bugsen är återlämnade, snyft. broddarna funkade sådär.. vred sig men gav iallafall fäste.) och konstaterade att det fortfarande fungerar att springa. Igår på armyn kände jag att jag inte kunde göra så mycket mer än visa övnignarna. Det gjorde inte ont någonstans, men det tog emot helt enkelt. Kanske var det något tillfälligt, kanske är det slut på armyövningar för ett tag framöver. Vi får se. Springa kunde jag iallafall som sagt. Kort men fint. Kallt men härligt. Snart är det nog dags att blanda upp joggen med promenader, men idag gick det bra utan (bortsett från ett kort avsnitt då jag fick håll och gick uppför en liten backe).

Ledig dag idag (jobb på lördag) så jag myser omkring hemma, kokar tomtegröt, städar lite och lagar matlådor. Framåt eftermiddagen tar jag på mig min nyinköpta dunjacka (Nu ska jag inte frysa mer!) och åker iväg och kör body balance. Bäbisen rumlar runt i magen och det enda som saknas är Martin.

7 kommentarer:

Ann sa...

Vad härligt med en liten morgonjogg! Visst är det konstigt det där med graderna, det är liksom så mycket kallare här i E-tuna oxå jämfört med i Hälsingland.
Så du tycker att man ska slå till på ett par Icebugs då alltså? Fin skillnad jmf med broddarna?
Mys ordentligt nu på din lediga dag!!

Jenny sa...

Vad mysigt det låter! Ta det lugnt och fortsätt pyssal hemma och njut av lediga dagen!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vilken mysig dag det låter som att du har! Och vad härligt för dig att du fortfarande kan springa trots den stora magen!

Löpning & Livet sa...

ann: jo ice bugsen är bättre än brodar (tyckte jag) dock tycker jag de är i dyraste laget för att jag ska investera i ett par. kanske hade det varit annorlunda om jag inte varit gravid, kanske inte. man får nog fundera på hur myucket man skulle använda dem kanske? ska man springa alla pass ute (dvs även kvalitén där man kanske inte vill lägga all energi på att hålla sig på benen) kan det nog vara värt det, men springer man ändå många pass inne kanske det ändå inte är det? :)

jenny: det är underbart att vara ledig mitt i veckan (även om det innebär att man bara får en ledig dag på helgen)!

karin: ja, förhoppningsvis ett par pass till!

mikael sa...

Fantastiskt att du fortfarande kan hålla igång! Förvånar mig inte om du har bebisen med dig på spinningcykeln ett par veckor efter födseln ;)

Vi är också på G med vårt kommande barn. Inte långt kvar för vår del heller. De kanske blir jämnåriga :)

Mia sa...

Mysigt. Tyvärr har jag lagt löparkarriären på hyllan i en vecka. Hoppas det gnistrande vintervädret håller i sig, medan jag kämpar på med diverse alternativ dans och skit (nä det där menade jag inte riktigt...:)) de kommande dagarna.

Din bebis har det bra. Får motion redan nu. Fina grejer.

Kram

Löpning & Livet sa...

mikael: vad roligt för er!! hoppas verkligend et löser sig snart!

mia: haha, lika bra att du laddar upp inför onsdag :)