onsdag 8 december 2010

Jag kan fortfarande springa


Naket i vecka 30, 71 dagar kvar till den 17:e februari.

Ett av mina första mål, eller snarare en av mina första önskningar, när det gäller kombinationen springning och graviditeten var att kunna springa i vecka 20. Nummer två var att få uppleva oktoberlöpning och nummer tre att få uppleva snölöpning. Alla dessa önskningar har uppfyllts och nu är det vecka 30. Jag kan fortfarande springa, något jag aldrig hade vågat hoppas på. Jag är så otroligt glad över att min kropp är såpass stark att den faktiskt klarar det. Jag har dock bestämt att från och med nu, från och med vecka 30, är det dags att lägga in promenadavsnitt i lufsrundorna för att avlasta lite. Oavsett om jag vill eller inte. Inte för att det gör ont eller känns dåligt på något sätt, utan mer i ett förebyggande syfte samt för att slippa dra ner ytterligare på mina rundor. Idag ville jag nog inte egentligen, men har man bestämt så har man bestämt. Därför sa jag strängt till mig själv att minst två sekvenser måste det bli. Två sekvenser blev det. Ungefär två minuter vardera, resten lufsspringande. Totalt 5,6km och 37,5min. Alldeles lagom för en morgonrunda i vecka 30.

13 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Underbart att läsa!
Själv blev det simning och promenader de sista 10 veckorna. Jag var så stor att allt annat var omöjligt...men Gud vad jag gick! Mitt i kalla januari var jag ute och gick med öppen jacka så att alla glodde (jag hade en "kamin" i magen :-P)!

Miss Agda sa...

Så skönt att höra att du mår så bra! Njut! Måste vara hemskt för dem som får foglossning tidigt i graviditeten, många måste ju vara sängliggande i veckor el t.o.m. månader!

Mia sa...

Jag blir så nyfiken. Hur blir löpstilen när man har en sån där fin mage. Känns det framtungt eller som vanligt?

Heja dig!

Anonym sa...

Så fin mage du har!!
Det är ett bra beslut tycker jag. Ta långa sköna promenader, du kan även ta pulspromenader och behålla din kondition!
Du är snart tillbaka. Din kropp och hela du är så fin och stark!!
kram på er.

Karin Engen sa...

åh finaste magen :)

Tycker det är sjukt bra att du kan springa så långt in i graviditeten! När jag blir stor skall jag bli som du ;)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Grattis till att alla tre önskningar är uppfyllda!

Madde sa...

Blir lika glad varje gång jag går in på din blogg. Är så otroligt roligt att se att du fortfarande springer. Och vilen underbart fin mage!!!
Själv gjorde jag årets sista löptävling i lördags. 5 km i v.22 på tiden 25.15 så helt okej ;)
Och när jag ser dig kommer mina förhoppningar om att kunna springa andra deltävlingen i vintercupen den 8/1 :)
Hoppas ni får en fin kväll.
Själv sitter "lillan" och jag och lyssnar på julmusik efter ett simpass idag.
Må gott!!

Carina sa...

Fantastiskt!!! Måste vara helt underbart att få må så bra långt in i graviditeten!!

Ingmarie sa...

Vad härligt! Och vilken fin mage! (Fast det har jag nog sagt typ 38 gånger redan...)

Löpning & Livet sa...

eva: jo, simning komemr jag nog ta till sen, men promenader är jag för rastlös för :)

miss agda: ja verkligen!

mia: hm.. jag tror den är som vanligt, fast lite mer lufsig :)

coyntha: nja.. promenade är inte riktigt min grej :) alldeles för tråkigt!! men andra former kommer jag såkalrt ta till när det itne längre funkar att springa.

karin: haha, ja jag skulle nog inte hänga med dig många meter nu, men det gör inte så mycket :) följer du bara programmet kommer du bli som jag :D

karin: tack!

madde: oj, inte illa! grattis!!

carina: verkligen!
ingmarie: tackar igen :)

LinaTriathlet sa...

Härligt och vilken fin mage du har!!
Skönt att allt känns bra, att du får må bra! :)

tack för din kommentar om klänningen :)

Anna sa...

Härligt Andréa. Bebisen kommer att vara en riktig liten kille eller tjej med mycket spring i benen.

mina sa...

Underbart! Promenader är inte min grej heller, men jag måste säga att barnvagnen ger dem en extra dimension.