onsdag 29 december 2010

Var är krämporna?

Medan jag sprang imorse funderade jag över det här med graviditetskrämpor. Med risk för att få äta upp det här och snart drabbas av allt man kan tänka sig resten av graviditeten, få en förfärlig förlossning och drabbas av allt man kan tänka sig vid en eventuell andra graviditet, konstaterade jag att jag inte har märkt något av det där. I böcker och tidingar läser jag om halsbränna, förstoppning och ryggont. Om sömnsvårigheter, svårt att andas och återbråck både här och där. Jag måste vara otroligt lyckligt lottad för jag känner verkligen inte igen mig i de där beskrivningarna. Det är klart att jag blir lite mer andfådd än vanligt av att gå i trappor och det är klart att jag är trött i ryggen och benen på kvällarna (Men jag tror mycket av det beror just på att jag har ett såpass fysiskt jobb och att jag inte hade känt av det lika mycket om jag haft möjlighet att sitta ner mer.). Och visst var jag förlamande trött, hade ont i brösten och fick stå ut med pyttepyttelite illamående precis i början. Men i övrigt märker jag ingenting! Jo, en blodåder på ena låret har blivit lite stor och jag vaknar ibland på natten och har svårt att sova. Men det är faktiskt bara småsaker i sammanhanget. Inte ens några cravings har jag. Det hade ju annars varit lite festligt. (Såvida det inte var okontrollerbara sug efter kött, lök, tomat eller annat jag ogillar förstås.) Tack för det. Nu är det bara att hoppas på att jag inte får äta upp det här då..

10 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Haha, du är så rolig. "Det hade ju varit lite festligt med cravings." Men jag är så glad för din skull att du mår så bra och fortfarande kan träna, jag vet hur viktigt det är för dig. :)
Kram

Sofie RW sa...

Du är verkligen makalös som springer och har dig ännu. Hoppas allt fortsätter utan krämpor! Kram

Frida sa...

Haha, som sagt du är rolig: "Men i övrigt märker jag ingenting!" Stå upp, helt vanligt, rak i ryggen - och testa om du kan se dina tår! Märker du nåt nu? ;)

Carina sa...

Det är ju helt fantastiskt! Kanske det att du är så pass vältränad och fortfarande tränar har ett finger med i spelet.

Hoppas att du får fortsätta må så här gott!!

Ingmarie sa...

Såklart du inte ska behöva "äta upp" det här. Jag tror att din goda fysik redan innan underlättar och hjälper enormt!Njut!

Madde sa...

Hahaha!! Du är för rolig :)
Det har varit så otroligt roligt att följa dig under din graviditet. Du är verkligen ett exempel på att man inte behöver må dåligt, utan man kan fortsätta på som vanligt, nästan som vanligt ;)
Jag håller tummarna att du får må prima resterande veckorna av din graviditet!!

Ann sa...

Gud så underbart! Inte får du äta upp det där inte.
Du har ju grym fysik redan innan, tänk bara hur det kommer blir när det här är över. Superwoman!!

carro sa...

Skönt att du mår så bra.
Krämporna behöver inte komma. Jag hade heller inga krämpor. Endast en natt i slutet, med halsbrännan from hell. Inget annat. Tja lite ont i ryggen, men det får man nästan räkna med. Tränade till datumet för BF (sen promenader). Kanske du har samma tur (eller hur man nu uttrycker sig)?

anneliten sa...

Hmm... trodde du hade en liten skumtomte-craving där - men den kanske du alltid har?

Löpning & Livet sa...

madde: ja men det hade ju varit det :)

sofie: det hoppas jag med! kram!

frida: jag har inte testat :)

carina: kanske lite ändå, men så har jag nog haft lite tur också..

ingmarie: jag njuter på!

madde: tack!

ann: haha ja jag hoppas på stordåd ;)

carro: Hoppas på samma tur!

anneliten: haha nä det har jag alltid i adventstid :)