fredag 10 december 2010

Nedräkning

Det gäller ju att leva i nuet, att förstå att livet är nu och inte sedan. Men med så många saker att räkna ner till kan det ibland vara svårt. Jag lever här och nu, men det betyder inte att jag längtar framåt.

Idag börjar graviditetens 31:a vecka vilket innebär att det är 69 dagar till beräknad födsel. Chansen att bäbisen verkligen kommer ut just om 69 dagar är inte sådär jättestor, men en hållpunkt är bra att ha. Jag börjar bli lite lätt stressad över alla attiraljer som ska skaffas, men har bestämt mig för att varken börja köpa eller bli alltför stressad förän efter jul. Dels behövs alla pengar till julklappar just nu och del lär tomten komma med en hel hög bäbisprylar.

Det är 38 dagar kvar tills jag flyttar från staden jag levt i under åtta och ett halvt år. 38 dagar innan jag lämnar allt det fina som jag kommer sakna (exempelvis skatås och all mysighet som faktiskt finns här på västkusten) och allt det mindre fina (exempelvis regnet..) som jag inte kommer sakna. Ett nästan nytt liv börjar i Stockholm. Nygammalt på ett sätt, jättenytt på ett annat.

Med denna dag medräknad har jag 23 dagar kvar att jobba. Mindre än en adventskalender! Nog för att jag gillar mitt jobb, men det ska bli otroligt skönt med runt en månads ledighet innan livet förändras för alltid.

Om 8 dagar åker jag till Stockholm och får för första gången bo i mitt kommande hem. Gå runt och bekanta oss med området, njuta av att ha en alldeles egen bostad och ta vara på varje minut vi har tillsammans just denna helg är vad vi kommer göra. Och handla julklappar. För någon gång mitt i all nedräkning är det julafton. Och såsmåningom nytt år. Julen spenderas som alltid i Värmland, sista året vi firar var för sig. Nästa år har vi en egen familj.

11 kommentarer:

Erika sa...

Jag håller med dig, samtidigt som man njuter av nuet så är det nedräkning och längtan efter det som kommer. Vi har 102 dagar kvar tills bebis beräknas komma, + - några dagar. Mycket som ska fixas och ordnas innan dess men vi kommer liksom ni köpa allt efter jul. Som vi också liksom ni firar sista året på skilda håll, för nästa år är vi liksom ni en egen familj. Åh, det är verkligen mycket att längta till!! Men medan vi längtar njuter vi av nuet :)

Marre sa...

Ååååh, du skriver så jag blir alldels tårögd igen! Det är så underbart att du har så många underbara saker att räkna ner till. Och att du dessutom kommer ihåg att njuta här och nu. Hoppas du får en riktigt mysig helg!

Moa sa...

Hej Andrea!
Jag blev själv mamma för några veckor sedan.
Det är helt sjukligt vad affärerna vill pracka på blivande föräldrar prylar. Jag råder dig till att tänka till innan ni köper en massa nya bebisgrejer.
Har ni vänner som har barn? Mina vänner som redan har barn vill mer än gärna låna ut de grejer de inte längre behöver istället för att slänga undan sakerna i ett överfullt förråd.
Ta en titt på blocket. Där finns vagnar som är som nya för ett betydligt bättre pris än nypris.

När vår bebis kom hade vi fått låna vagn och säng. Själva köpte vi ett babyskydd (går även att hyra), en badbalja, skötbädd, plastad frotté och en gosig mjuk filt. Vi hade även ett startpaket med kläder.
Jag kan säga att vi inte har saknat nånting. Kläder och nallar har vi fått massor av snälla släktingar och vänner. Nu inför jul frågar både farmor och mormor vad de kan köpa.
Dras inte med i köphysterin, tänk efter först!

Anna (Orka mera) sa...

Så mycket spännande framför dig, förstår att det är omöjligt att inte blicka lite framåt även om man försöker leva i nuet!

Njut av magen och den sista tiden av graviditeten, snart nog börjar resten av era liv :)

Mia sa...

Ja tänk hur det kan gå när man inte kan behålla byxorna på... :D Själv har jag införskaffat ett kyskhetsbälte för att inte "smittas" av bäbis...

Ja, en egen familj har ni snart. STORT!

soffan sa...

Åh så spännande! Då blir vi båda blåbär i stockholm i vår, fast jag kör utan bäbis :) .

Karin Engen sa...

Det är inte lite grejer du har att se fram emot! Lägenhet, jul, nyår, flytt, bebis. Men göteborg kommer sakna dig!

Jenny sa...

Helt fantastiskt är det som väntar dig.....att vara mamma är bland det bästa som finns!

Susanna sa...

Du skriver så många fina saker, jag blir helt rörd hela tiden när jag läser här nu. Det är så fantastiskt att du snart ska bli mamma! Kram!!

Ingmarie sa...

Vilka grejer du har framför dig! Kan det bli mer spännande? Och jag är 100% säker på att det kommer att bli toppenbra! Vi är många här som vill ta hand om dig. Och bäbisen. :-)

Löpning & Livet sa...

erika: ja visst är det både häftigt och konstigt att tänka på! :)

marre: tack! Hoppas du får en mysig helg du med!

moa: jo det gäller nog att tänka ja.. vi har turen att få en massa saker som finns kvar sedan min halvsyster (10 år nu). Allt kanske man inte vill ha, men basgrejer som skötbord, säng och andra smågrejer funkar säkert bra även idag. vagn har vi dock skaffat en ny, men babyskydd ska vi nog försöka låna/köpa begagnat. har ju inte ens egen bil så det känns lite dumt att köpa..

anna: jepp, jag ska njuta :)

mia: hahaha, ja det är bäst du passar dig! ;)

soffan: det går säkert bra det också :)

karin: och jag kommer sakna gbg!

jenny: ja det verkar ju som så :)

susanna: tack finaste!

ingmarie: låter tryggt! :)