onsdag 22 december 2010

Det är på morgonen det händer

Numer börjar det bli ganska påfrestande att jobba och jag är nästan helt slut när jag kommer hem. Benen och ryggen tycker att de borde få spendera dagarna lite mer sittande istället för konstant stående, gående och knäböjande. Träning är av förklarliga skäl inte det allra första jag kommer att tänka på när jag äntligen får komma hem och sätta mig ner. Därför kommer det under de fjorton jobbdagar jag har kvar att få tränas på morgonen. Kanske inte riktigt varje morgon såklart, men ganska många av dem. Igår sprangs det, idag gymmades det. (Och imorgon yogas det.) Jag fokuserade mest på ryggen som behöver vara stark för att orka med, men även en hel del på axlarna som behöver vara starka om de ska orka bära runt på några kilo bäbis. Benen fick följa med lite som bonus, de behöver ju vara starka typ jämt, speciellt i vår när jag ska börja samla kilometrar igen och såsmåningom bocka av nya mål och tider. Lite kettlebellövningar, lite kinesisdragande och lite skivstångstränande. Plus den där korsryggmaskinen. Jag ogillar maskiner (Förutom dragmaskiner av olika slag (exempelvis kinesisen)) starkt, men det är svårt att hitta bra övningar för att stärka upp ländryggen nu när jag inte kan ligga på mage, och den där maskinen tar riktigt bra just precis där jag behöver det som mest. I övrigt bojkottar jag maskiner. Nu ska jag slå in paket, diska, kolla om det kanske går att tvätta, packa och sen äntligen få sova. En dags jobb kvar innan Värmland och jul!

4 kommentarer:

frida sa...

Ta det lugnt mellan alla skor och strumpor. Önskar dig en god jul, er sista på egen hand. Tänk vad häftigt när ni nästa år har nästan en 1 åring!
Kram.

Fit-Eva sa...

Håller med - jag gillar inte heller maskiner! Dragapparater funkar och så självklart min favorit TRX:en (förstår att en del gym har banden numera).
Härligt att läsa att du tränar på och att du har en härlig variation.
Kör på så länge du orkar, det kommer du ha tillbaka sen efter förlossningen :-)

Mia sa...

Du är så himla bra Andréa. Morgonträning. Hade kanske tänkt det idag, men vaknade upp till -22 grader. Så nej. Idag hoppar vi det :)

Kram på dig!

LinaTriathlet sa...

Önskar dig en riktigt God Jul!