lördag 18 december 2010

Om en månad bor jag här

Tro det eller ej, men tåget var endast sjutton minuter försenat igår kväll, så strax efter midnatt rullade jag in i staden som snart är mitt hem. Vitt och fint överallt. Inte isgata och smutsig, hård, halvt bortregnad snö som sedan frusit igen som i Göteborg. Ok, nu var jag lite orättvis, jag älskar Göteborg, men vädret är inte en av dess fördelar.

Tunnelbana åt andra hållet än vad jag brukar. Sedan en buss, men till min glädje märkte jag att det inte borde ta alls många minuter att gå. In en tom och stökig lägenhet som kommer få vara rätt så tom och stökig i ytterligare en månad. Men en sovplats, en dator och en soffa finns iallafall. Och värme och kärlek. Om en månad bor jag här på riktigt.

4 kommentarer:

frida sa...

Du är så välkommen hit till storstan och vädret är så mycket bättre än i Göteborg kan jag intyga!

Träningsglädje sa...

i like a lot!

Em Löfgren sa...

åhh vad spännande!! välkommen till sthlm! =)

Ingmarie sa...

Jag är inte där just nu men VÄLKOMMEN! Och de är ganska bra på att ploga om man bor i "rätt" kommun. Du skaffar väl badkort fort? ;-)