söndag 5 december 2010

Ljus nummer två

Gårdagen var fullspäckad med jobb, jul på liseberg-besök och sedan middag och spelkväll i förorten. Jag kom hem ganska sent, läste det sista i en av mina förlossningsböcker (kontrollmänniskor som jag måste förbereda sig för sådana stora saker) och somnade ännu senare. Därför hade jag tänkt sova ut och vakna sisådär vid elvasnåret. Men kroppen ville annorlunda. Strax innan åtta vaknade jag med huvudet fullt av idéer (nåja, några iallafall) och en bäbisen som tränar (eller vad den nu gör) i magen. Jag försökte verkligen att somna om, men det gick inte. Istället gick jag upp, värmde tomtegröt (smart drag att koka en jättegryta och ha ett lager i kylen!) och började ta tag i de där idéerna.

Nu är gröten uppäten, andra ljuset i adventsljusstaken har snart brunnit tillräckligt mycket för att det ska se jämnt och fint ut och jag funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Några måsten ska avprickas, men i övrigt finns inte så mycket planerat. Någon form av träning ska jag nog ge mig på, men frågan är vad? Antingen får det bli en match mot snöblåsten eller så får det bli något inomhus. Hade det varit sol hade valet varit lätt, då hade jag givit mig ut i snön på en gång, men just nu ser det inte så inbjudande ut - den vita världen till trots. Små vassa snöflingor som blåser rakt i ansiktet kan jag mer än gärna stå ut med när jag "måste" (läs har mål att sträva mot), men nu när jag kan välja och vraka precis hur jag vill blir det svårare.

Äh, jag kryper ner i sängen med en tidning en stund och funderar lite på hur jag ska lägga upp min söndag. Vad gör du?

11 kommentarer:

Sofie RW sa...

Det låter som en alldeles mysig söndagmorgon. Att krypa ner under täcket igen låter inte heller helt fel.

Karin Engen sa...

Jag hade med tänkt att gå sovmorgon idag med Alex jobb ringde vid åtta så han fick åka och jobba. Helt omöjligt att somna om då hur mycket jag än ville...Typiskt!
Det blir istället storstädning av lägenhet och så skall jag rota fram massa tomtar att ställa fram, kommer nog bli skönt och mysigt EFTERÅT ;)

anneliten sa...

Härligt att krypa ner i sängen! Kanske skulle du prova att bränna adventsljusen så att det ser lite ojämt ut och se vad som händer? Utmana dig själv lite liksom...

Löpning & Livet sa...

sofie: jo, antagligen mysigare än att sova :)

karin: aj då :) men bra att få saker gjorda iaf!

anneliten: haha, ja det har du rätt i :) men det blir inte lika fint ju! :)

LinaTriathlet sa...

Härligt att bara vara!
Min söndag består utav jobb, inte så kul, men efter klockan 20 ikväll tar jag helg :)

Ha en fortsatt fin söndag!!

Sofie RW sa...

Detdär med att utmana med ojämna ljus kommer inte på fråga. Sådana ojämnheter kan peta i ögat en hel adventstid (jag brukar använda linjal för att vara på säkra sidan så att man blåser av i tid).

Mia sa...

Fin dag hörru. Vi försöker också mysa till det lite. Började i och för sig med en storstädning, men... :)

Träna inomhus. Det låter som en bra idé. Lyfta tungt... ;)

Erika sa...

Hej!
Det verkar som att både du och jag väcks av våra små knoddar på morgonen, jag får sällan sova längre än till 8 på helgen. På vardagarna ligger jag kvar ca 15 minuter för bebis vaknar alltid när alarmet går igång :) Märker även att jag har mer energi än någonsin nu, som att kroppen redan vill börja "boa". Skum känsla!

Vad läser du för förlossningsböcker? Jag har köpt "innan du föder" av Anna Wilsby, men har inte börjat läsa än.

Vad mysigt det låter med jul på Liseberg! Vi var på julmarknad här i stan, det var så stämningsfullt...

Kram

Löpning & Livet sa...

cykling..: hoppas du får en bra jobbdag och en fin kväll!

sofie: haha. linjal använder jag inte, men jag kanske borde börja? :)

mia: städning är bra, då kan man känna sig extra duktig sen :)

erika: härligt! :)

jag har läst "förlossningshandboken" av tre barnmorskor som jobbar på södersjukhuset men som jag glömt namnet på (har lämpat av boken hos martin) och nu senaste "att föda" av gudrun abascal. Rätt mycket samma info,m en bra båda två! (förutom att jag börjar noja mig för allt hemskt som kan hända med bäbisen både innan, under och efter födsel..)

mina sa...

Min söndag ägnas åt gos med bebisen...det är ljuvligt. "Att föda" läste jag. DEn tyckte jag var toppen även om nu inte min förlossning påminde så värst mycket om bokens värld. Hur mycket man än planerar blir det ju inte alltid som man tänkt :)

Carina sa...

Låter som du fick en riktigt skön start på söndagen. Låter lite som mina lördagar. De är heliga för mig!! Sova så länge det bara går, lång frukost och sen njuta av dagen.

Hoppas hela din söndag gick i samma tecken, lugn och ro och njutningsfullt!!!