torsdag 4 mars 2010

Tävlingsfunderingar

Min tävlingspremiär kommer tidigt i år, redan den 28:e mars i och med Premiärmilen. Eftersom jag verkligen inte är tränad för en såpass kort distans just nu har jag aldrig haft några ambitioner om något nytt personligt rekord, utan kommer nöja mig med en tid under 50 minuter (nuvarande pers ligger på 46:23). Fast efter dagens fartlekspass undrar jag om det ens detta kommer gå. Ok och ja, jag vet att jag just nu befinner mig i en riktigt tuff (ja allt är ju relativt, men för mig är detta tufft) träningsperiod och jag vet att just idag var inte förutsättningarna direkt på topp (mycket träning senaste veckan/veckorna, sjukt mycket träningsvärk i hela baksidan, ätit lite i minsta laget igår etc) men satan vad segt det gick! Motvind var det såklart också tvunget att blåsa och även om det mestadels var grusig barmark fanns partier med förädiska isfläckar lite här och var.

Jag börjar känna mig rätt sliten nu och gud så jag längtar till nästa vecka som är planerad som lugn. Därefter kommer en rätt hård vecka följt av en jättelugn tävlingsvecka med helvila torsdag, fredag och endast ett kort och lätt pass på lördagen. Det kommer såklart göra susen för mina ben så känslan kommer ju (förhoppningsvis) inte direkt vara som idag. Sedan är det tävlingsdags och jag ska i mål under 50 minuter, så är det bara. Jag tror jag har kapacitet till en tid ner mot 48min men ska inte sätta upp några höga krav på mig själv. Allt under 50 gör mig nöjd!

(I slutet av sommaren däremot, då ska jag ta revansch och jag ska under de där 45...)

14 kommentarer:

mina sa...

Klart du klarar det!! Lycka till!

Anonym sa...

Du brukar alltid överträffa dig själv, skulle inte bli förvånad om du springer under!

mikael sa...

Under 50 minuter är jag helt övertygad om att du kommer klara!
Efter att ha varit med på långlöpning med dig så vet jag att du kommer klara under 45 minuter också!!

carro sa...

Klart att du inte ska kräva av dig själv att du persar i början av säsongen. Ditt pers satte du väl på Midnattsloppet i augusti?
Näh, se det som en formcheck. Kanske rent av skita i att skriva ut tiden här, om det känns bättre?!

Petra sa...

Håller med anonym, jag tror att du har mer kapacitet än strax under 50 min. Jag har ju sett dig springa irl och vet att du är grym!! Och jag känner mig också grymt nertränad just nu, träningsvärk som aldrig tycks ge med sig och annat skit. Och så den stränga kylan och snön ovanpå det... Nä, nya friska tag när våren är här! KRAM

Lyckoklubben sa...

Vilken härlig blogg! Att jag inte hittat hit tidigare. Nu får du en ny läsare :)

ylva sa...

Hej! Såg dig i Runners World och söker insperation till min träning. Är själv nyinflyttad i stan, nja i Askim, och älskar att löpträna. Känns trots det lite motigt ibland och det blir mycket mindre än vad det borde bli, iaf om jag ska nå mina mål. Skulle vara mycket lättare att ha någon eller några att träna med. Skulle vara härligt att höra om du har något tips!

Sofie RW sa...

Trots att jag tycker du verkar vara en riktig mästare på att känna din kropp, tror jag faktiskt att du tar i i underkant nu. Och planen som du har verkar bra och väl genomtänkt. Du kommer att kunna utnyttja din kapacitet på milen!

Malin sa...

Du kommer absolut klara ditt mål med milen!!

Åsa sa...

Se till att vila mycket innan loppet och träna lugnt så ska du se att det gör susen för din kropp och sitt lopp kommer att gå kanon bra.

Klart att vi ska köra ett sånt pass om du kommer hit. Det vore jätte kul! Jag är också långt ifrån sub40 just nu. Men vi får väl jobba på det. ;)
Trevlig helg!

AmY sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Teilweise ziemlich verwirrend!

Löpning & Livet sa...

Ni är så söta som tror så mycket på mig!! :)

lyckoklubben & ylva: vad kul!!

ylva: då får vi ta ett pass ihop nån gång framöver! håll även utkik här, jag kanske drar ihop nån kul "bloggjogg" framöver :)

Anonym sa...

Jag är säkert du kommer att göra under 50!! Du är grymt!!
Vi ses där då?
Jag ska på Premiärmilen också!!
Trevlig helg.

kram