lördag 27 mars 2010

Gissa tiden

Jag har varit ute och testat benen lite. Lätt distans uppblandat med fem sex korta fartökningar på runt minuten. Inget tokrusande utan bara lätta ökningar. Enligt poden var jag nere på närmare 4:30-fart ibland men hur det är med det där i verkligheten låter jag vara osagt. Totalt sett gick de åtta sköna kilometrarna runt halva kungsholmen iallafall i strax under 5:30 fart. Egentligen hade jag också tänkte springa kortare, men det var ju så skönt ute. Alltså både längre och snabbare än jag kanske borde springa, men jag gick helt på känsla och eftersom den var lätt så hoppas jag att det inte slet något på mig.

Lite oroande det där att det kändes såpass bra för i vanliga fall brukar alltid passen dagen innan kännas skitdåliga. Betyder det här att det kommer gå skitdåligt imorn? Visserligen har jag ju som sagt inga större förhoppningar och ser loppet mer som snabbdistansträning än tävling, men jag ska erkänna att jag skulle bli rätt ordentligt sur om jag inte kom in under 50min.. Jag tippar på att jag kommer hamna någonstans mellan 48 och 49min. Vad tror du? Gissa tiden! Tyvärr har jag inga fina priser att dela ut, men det kanske går bra ändå?

För att underlätta gissandet för er kan jag säga att det inte kommer bli något pers (46:23) då jag som sagt inte alls är tränad för en så kort distans som 10km. Jag har ju mest njutit av lätt distans uppblandat med lite fartlekar och kortare tempolöpningar, även om en och annan snabbdistans och intervallträning har smugits in här och var. Jag har dock ett par plus jämfört med i somras då senaste 10km loppet sprangs (och nuvarande pers sattes). En kroppslig och en mental fördel som möjligtvis kan spela in något. Så kom igen nu, gissa tiden! :)

14 kommentarer:

Sofie RW sa...

Jag tror på 46.23. Eventuellt kommer vi och hejar om vädret är lockande. Lycka till!

Susanna sa...

Jag tror på 44:50. Så det så!

Miranda sa...

Hmm... 47.58 :)

Johanna sa...

47,32. Lycka till och hoppas det är roligt!

mary sa...

46,37

Daniel sa...

Tror du är i bättre form än du själv tror och du fixar loppet med nytt pers på 45:48.
Lycka till!

mina sa...

47.12 tror jag då... Lycka till

Helena sa...

Tror att du underskattar dig själv, så jag säger 46,12. Stort lycka till imorgon! :)

Fitnesscoachen sa...

47.30 säger jag då. :)

Miranda sa...

Jag vill gissa igen på 46:12 :)

Anonym sa...

Bara snabba som ska springa imorgon! Jag vågar inte skriva... det är pinsamt!!
Men jag kommer att njuta mitt lopp!!
Lycka till!
kram

Kalle 5109 sa...

Vet inget om formen men det är ju en rätt jobbig bana och vädret blir väl inte det bästa så du går i mål på 47:17!

Lena sa...

Sprang inte du 8km i 4:45-tempo nyligen? Jag tippar på 47:20.
Lycka till!!

Petra sa...

Grattis till perset! :) Kramar från Prag