måndag 8 mars 2010

Massor av tid

Jag har för ovanlighetens skull en ledig kväll. Allt som oftast består mina vardagskvällar av träning eller kvällsjobb. Om inte brukar jag försöka klämma in dejter med mina vänner. Men inte idag, nä idag har jag en blank kväll i kalendern. Och hjälp vad mycket man hinner med! Vad gör alla icke tränande människor på all kvällarna? Jag gick från jobbet strax efter fyra, promenerade ungefär halvvägs hem var sedan mitt vanliga lata jag och tog spårvagnen ett par hållplatser bort till Ica. Handlade lite smågrejer och fortsatte på lata banan och tog vagnen de två hållplatserna hem. (Jag är verkligen sjukt kass på vardagsmotion.) Uppdaterade mig (dvs kollade facebook, bloglovin, funbeat, bloggen och mina tre mailkonton.) en stund och började sedan laga mat. En portion middag plus sex matlådor fick jag ihop. Inte illa! Så de närmaste dagarna består en av dagens måltider antagligen av chilisincarne med kamuvete.

Hm.. Pepparkaksmüslin börjar ta slut, lika bra att göra ny nu på en gång. Och varför inte baka bröd när jag ändå är igång. Jodå. Just nu står degen på jäsning. Det blir spenat och morotsbröd även denna gång. Jag har ju en tendens att snöa in på saker jag gillar..

Visserligen ska jag baka ihop degen till bullar och dessa ska gräddas, men det tar ju ändå inte hela kvällen. Kanske ska jag fixa lite hemmaspa också?

8 kommentarer:

Anders sa...

Hur fasen orkar du? Mina vilodagar brukar sluta som nu, i en hög i soffan bara... :-S

Erika sa...

Upptäckte också det förra veckan när jag vilade från träningen lite oplanerat pga förkylningen, hur mkt tid som helst...
Nästan svårt att slå ihjäl en hel kväll! Fast det kanske beror på att jag inte är lika duktig och orkar baka som du... =)

Em Löfgren sa...

storkok is the shit! jag älskar det! jag vill alltid slå rekord haha!

Anna sa...

Vilken schysst kväll. Gott med hemlagat och hembakat. Har du en limpa över kan du alltid skicka den till södern... Brödet låter jättegott. Och appropå tiid på kvällarna. jag tycker det är riktigt lyxigt de dagar man träna på dagen eller har vila och dessutom inte har en massa annat att fixa med. Jag gilar att slappa i soffan emellanåt och ibland är det verkligen välbehövligt.

Fitnesscoachen sa...

Det låter som en perfekt ledig dag!

Fitnesscoachen sa...

Eller kväll skulle det ju stå, så klart! :)

Jenna sa...

Haha jo på tal om "ledig" kväll ;) Jag älskar när det uppstår såna luckor i kalendern som helt plötsligt ger utrymme för totalt slappande och spontaniteter! Många gånger lyckas jag faktiskt med det jag tycker att jag sällan "hinner med", nämligen att lata mig i soffan med en bok, tidning eller bra film. Men sedan jag började morgonträna mer har det plötsligt dyker upp fler såna luckor om kvällarna. Jag gillar dem allt mer, och funderar faktiskt på att denna kväll ägna mig åt just brödbakning och storkok istället! :)

Löpning & Livet sa...

anders: jag vet inte faktiskt :)

erika: ja men eller hur?! :)

emliscious: ja det är verkligen skitbra! då slipper man ju matlagningen flera andra kvällar!

anna: det är absolut jätteskönt att bara slappa i soffan också! Fast det hinner jag ju ändå med någon timme av även om jag jobbat/tränat.. (Fast iofs är det med datorn i knät, men ändå :)

madde: jepp, den var bra! :)

jenna: Hoppas du fick till nåt mumsigt! :)