söndag 7 mars 2010

Fyra timmar på cykeln


I början hade vi lite problem med att få tv-sändningen att funka, men med lite trixande löste det sig tillslut!

Lite drygt 4 timmar, effektiv cykeltid var för mig knappt 4h, vilket är den längsta tid jag suttit på en spiningcykel. Kan säga att det kändes en del i rumpan mot slutet och att benen var lite sega mot slutet. Nu känns de dock rätt bra och jag ska försöka ta mig ut på en minikortkort och extremlångsam återhämtningsjogg ikväll.

Jag är grymt imponerad av alla duktiga deltagare som kämpade på enormt bra! Tack för att ni förgyllde min förmiddag! Tack också till Anders för ett bra teamande! Vi hade lyckats pricka in pulstopparna jäkligt bra i förhållande till när åkarna befann sig vid spurtprisstationerna, vilket var vår avsikt med passet. Åtta stycken pulstoppar, återhämtning och energi- och vätskepåfyllning efter varje. Det funkade kanonbra. Och som grädde på moset fick jag prata ultralöpning med två rutinerade ultralöpare efter passet. Jag lovade nästan att springa 6h i Trollhättan på midsommardagen. Nästan. Vi får se, det beror lite på vad som händer på självaste midsommarafton också. Men det lät ju rätt lockande när jag fick höra att "med den maratiden borde du kunna placera dig topp tre om du disponerar loppet rätt". Detta tar jag såklart med en nypa salt, men nog lockar det lite..

Eftersom vi även hade en proffsfotograf med oss på passet kan jag nästan lova att det kommer dyka upp lite bättre bilder från dagen lite längre fram, så håll utkik!

8 kommentarer:

Em Löfgren sa...

åh coolt event! bra trampat!

Anders sa...

Är väl bara att planera midsommarfirandet utefter midsommardagens aktiviteter?

Tyckte mig höra nått igår om att du ändå är för gammal för att festa? ;-)

Helena sa...

Härligt jobbat! Blev faktiskt lite inspirerad att göra detsamma helt ensam imorgon...9 mil på en cykel. Lika delar fysisk och mental utmaning...hm...återkommer.

Fitnesscoachen sa...

4 timmar, inte illa! Bra jobbat!

Anna sa...

Oj, 4 timmar! Det är ju nära på vansinne. Måste ha känts en del i benen.

Jenna sa...

Wow för 4 timmar! Det skulle jag vilja prova ngn gång :) Det måste vara ett helt annat lugnare upplägg på så här långa pass? med ett par små pauser emellan? Sats har en 3 timmars längre fram i vår, men just då skriver jag visst högskoleprovet...

Therese sa...

Trollhättan alltså! Det är jag också sugen på! :)

Löpning & Livet sa...

emliscious: tackar :)

anders: inte för gammal för att festa, men för gammal för att vara bakis :D

helena: blev det nåt? :)

madde: jepp, lite drygt tom! :)

anna: jo lite segt blev det ju mot slutet, men det vara mera rumpan som ömmade :)

jenna: jo mestadels låg/medelinstensivt men med pulstoppar (runt tröskeln och någon minut upp mot max) vid varje spurtpris!

therese: :) OM det inte hade varit midsommar så hade det varit självklart, nu är det ju mera osäkert..