torsdag 18 mars 2010

Status

Förkylningen satte en halv klo i mig, men som tur är inte mer än att jag blev lite snorigare än vanligt och hade lite av den där känslan av att man befinner sig i en burk. Men inget som helst halsont (Och ingen feber, men det kan jag ju heller inte minnas att jag någonsin haft i mitt liv så det hade jag ju ändå inte förväntat mig.) vilket ju faktiskt betyder att jag kan tuffa på enligt plan sålänge inget blir sämre. Idag är jag nästan helt osnorig (Tack för turen att väldigt sällan råka ut för långa förkylningar!), men planen säger vila och då blir det såklart vila. Igår sa planen kort jogg plus mitt cykelpass och då blev det såklart så. Visserligen tvekade jag in i det sista om jag verkligen skulle springa, men bestämde mig för att testa och ta det ännu lugnare än tänkt. Men den är mystisk min kropp. Höll noga koll på pulsen som till min stora förvåning höll sin runt 70%, och stora delar av passet till och med under, trots att tempot låg ner mot 5:30 (vilket mer är spring än jogg för mig) bitvis. Konstigt. Benen kändes också lättare än på länge och jag stördes endast lite av träningsvärken i mage och bröst.


I tisdags var det sol, idag är det regn. (Varför ser jag så sned ut?)


Nöjd och pigg åt jag en jättestor och lyxig fruktsallad till efterrätt och laddade om för min cykelklass några timmar senare. Tog det medvetet lugnare än vanligt men kroppen kändes även där jättefräsch. Konstigt. Är det tvärtomleken eller?


Idag är jag som sagt nästan helt som vanligt, men istället har jag en jävulsk tränningsvärk i magen (jag hatar träningsvärk och extra mycket hatar jag träningsvärk i magen!) som stör mitt sinne. Något annat som stör mitt sinne är att även nästa torsdags tåg till Stockholm är inställt! Hallå! Hur länge ska tågen ställas in?! Nu är det ju fritt fram att boka om, men jag blir ändå irriterad. Hoppas verkligen att det går ett annat tåg ungefär samma tid, jag vill inte bli bestulen på värdefull stockholmstid!

Resten av dagen och resten av helgen är det jobb som gäller. Många långa timmar bland mina gamlingar. Fast lite spring, lite balance och lite vänner hinner jag få in också. Långt långpass imorn. Hoppas verkligen vädret är bättre än idag, för idag regnar det för första gången på väldigt länge. Kanske för första gången på flera månader. Har det någonsin hänt förr i Göteborg? Nåja, jag kanske inte ska klaga alltförmycket.

PS: Precis innan jag vaknade drömde jag att jag sprang ett 10km lopp. Jag minns tyvärr inget mer än upploppet där jag av någon anledning trodde att mållinjen var tidigare än vad den egentligen var. Jag stannade till men insåg mitt misstag och sprang över den riktiga. Precis då ringde klockan. Undrar vad det betyder?

5 kommentarer:

mikael sa...

Drömmen betyder att du är fokuserad på din uppgift.
Förmodligen betyder det även att du går under 45 minuter i år
(vilket jag är helt övertygad om att du gör)

Em Löfgren sa...

skönt att slippa vara sån som blir långsjuk, sån är jag tyvärr =(

drömmen betyder att du inte ger upp flrrän du verkligen nått dina mål!!

Anna (Orka mera) sa...

Skönt att förkylningen inte blev värre än så! Långt långpass låter underbart, hoppas jag också snart får roa mig med sånt :)

Anna sa...

Gött att du mota bort förskylningen. Håller med mikael, du kommer lätt att gå under 45 min i år.

Lina sa...

Låter som om förkylningen börjar ge med sig, skönt :)