lördag 20 mars 2010

ctrl-alt-del

Starta aktivitetshanteraren. Avsluta aktivitet.

Nåja, man kan inte alltid vara på topp.

Riktigt hur jag tänkte när jag planerade in korta intervaller dagen efter ett långpass vet jag inte riktigt. Eller jo det vet jag i och för sig, för det fanns inte så mycket mera plats att välja på. Det är ju ett evigt pusslande och trixande för att få till alla pass jag vill och samtidigt få in tillräckligt med vila och återhämtningsträning. Fast jag trodde ju visserligen inte att jag skulle springa så "snabbt" igår och även om det inte kändes så jobbigt när jag väl höll på så sliter ju 3mil i snabbare tempo onekligen mer än 3mil i långsammare tempo.

I vilket fall. Korta intervaller. Eftersom jag inte äger någon tillförlitlig klocka och någon bana inte finns tillgänglig i denna stad fick jag springa på tid. 90sek med 45sek ståvila mellan. Lång och lugn uppjogg för att få igång min stackars sömniga kropp, sedan bar det av. Hm.. Noll kraft. Noll energi. Noll spänst. Segt. Ska det vara så här hann jag tänka ett antal gånger. Blev arg. Fick håll. Fick ont matmagen. Fick mensvärk. Fick mjölksyra. Blev argare och tog 2 extra intervaller bara för att. 12x90sek. Vägen hem gick segt. Nu frossar jag i jordgubbar i balsamvinäger- och kardemummasås med vaniljglass (Kolla in Leila Lindholms kokbok "Guldkant på vardagen"!). Och icas äpple/päron mineralvatten (Ja, jag är omiljövänlig ibland, kan inte hjälpa, den är så sjukt god.) Eller snart. Middagen är uppäten och disken väntar. Sedan ska jag frossa i ovanstående och kolla på Solsidan som jag missade igår. Sen sova, sen upp, äta frukost och senare försöka hålla mig vaken på spårvagnen till jobbet. Dagens största utmaning. (Jag gillar mitt andra jobb bättre för dit går jag och då vaknar jag till liv på ett bättre sätt.) Transportjogg och body balance. Sen är hårda veckan slut.

3 kommentarer:

Anders sa...

Välkommen till en lugnare vecka då. Inga löparbanor tillgängliga. Vad jag sett så är löparbanan på Rambergsvallen öppen då och då. Den var det ifjol iaf när kompisen skulle göra ett Coopertest. (fast att den var öppen märkte vi först efter att vi plankat in över staketet...) :-)

MarathonMia sa...

Välkomnar dig också till en lugnare vecka! Ska försöka slaska bort snön till Premiärmilen på söndag!

Löpning & Livet sa...

anders: är den? när jag jobbade på lundbybadet sa de att den brukar vara stängd.. men då får jag kolla upp!

mia: tackar :)