torsdag 17 juli 2008

Utmanad igen

Jag blev utmanad av River:

Vilka är dina tydligaste karaktärsdrag?
Oj, det här började ju inte lätt.. Men om jag ska säga något så får det nog bli, ambitiös och målmedveten. Fast på något sät är jag samtidigt lite lat och vill gärna att saker ska hända utan att jag får jobba för det. Jag är även ett kontrollfreak och måste ha koll på saker och ting.

När är du lycklig?
När jag känner att jag mår bra och när min familj och mina vänner mår bra. Jag har väldigt lätt för att oroa mig alldeles för mycket för saker, både när det gäller mig själv och när det gäller de i min närhet. Om någon av mina vänner eller någon i min familj mår dåligt mår jag också dåligt.

Jag är lycklig när jag är med min älskade, när träningen går bra, när jag får umgås med djur, när jag är i harmoni med mig själv..

Vad beställer du på krogen?
Eh.. jag har aldrig tid att gå på krogen nuförtiden.. men när jag gör det så blir det oftast ett glas rött eller en strawberry daquiri. På sommaren är det även gott med en iskall öl eller ett glas vitt!

När sa du "Vet du inte vem jag är" senast?
Det har jag nog aldrig sagt..

Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft.
Haha! Oftast blir jag bara lite bakis, sådär så att det är hanterbart, men någon gång har det väl hänt att jag bara legat i sängen halva dan och inte kunnat röra mig av rädsla för att spy (jag har spyfobi). En bakfylla som jag minns, som, som tur var, visserligen inte var av den värsta sorten, var nyårsdagen 1999. Jag gick i ettan på gymnasiet och hade varit på en stor födelsedag- och nyårsfest. En rolig och minnesvärd fest där jag förutom att slå av en pyttebit av ena framtanden även fick en raket i magen! (Jo ni hörde rätt, kanske berättar om den roliga (det var inte så farligt som det låter, jag fick bara ett blåmärke på magen) historien en anna gång) Iallafall så hade jag hand om 3(!) hästar under den här helgen vilket kräver en hel del jobb! Mocka 3 boxar, fixa matlådor och höpåsar till 3 hästar, borsta och fixa med 3 hästar och framförallt rida 3 hästar. Fattar än idag inte hur jag orkade med allt det här samtidigt som det kändes som om jag skulle spy när som helst under åtminstone halva dagen! Mot eftermiddagen när jag fått i mig lite mat blev det bättre, men det är inget jag vill göra om direkt.

Vilken är din största fåfänga?
Det har nog varit håret, men nu när det är på utväxt och jag alltså inte har någon frisyr vet jag inte.. Jag har alltid gillat smink och gillar inte att gå utan.. Det behöver inte vara så mycket, lite mascara och foundation kan göra under! :P Dock sminkar jag mig inte för att gå till ica, träna, åka till stranden osv (om jag inte redan är sminkad alltså), så fåfäng är jag inte :D

Hur vill du helst transportera dig?
Förut var det cykel (på sommarhalvåret) men nu vägrar ju min cykel att funka så jag får väl säga spårvagn/buss då. Gå är tråkigt och bil har jag ingen.. Ska jag åka långt är det väl tåg som gäller..

Vad är ditt starkaste minne från barndomen?
Hur kul vi hade vi i stallgänget! Vi var kanske den sista generationen som fick vara barn trots att vi gick i högstadiet.. Nuförtiden börjar ju tjejerna sminka sig på mellanstatiet (lågstadiet?). Själv lekte jag med barbie tills sista dagen på sommarlovet efter sexan. (Då var det dock stopp, när man började sjuan kunde man ju inte leka med barbie! :P) Sara, Mia, Jenny och Therese! Ska vi låtsas att vi är fjorton igen någon dag?!

Väldigt kortfattat: din syn på dokusåpor.
Jag kollade på dem, var lite lätt beroenda av vissa av dem men saknar dem definitivt inte!

Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka?
Ojoj.. Svårt.. Jag är väl ingen modeslav direkt utan köper det jag gillar.. Men chinaskor hade jag 2004. Leggins och ballerinaskor redan 2003.. Det har ju blivit lite så att det som indiekidsen hade på sig för hundra år sedan (converse, chinaskor osv) har nu var och varannan person. Jag var ju inte direkt först jag heller, men det är riktigt faschinerande att se hur utveckligen har sett ut..

Vem är den mest kända människa du talat med?
Jag brukar inte prata med kända personer direkt, men det skulle väl vara en och annan känd Les Mills-instruktör (Les Mills har nästan alla Göteborgs kvartals- och grundutbildningar på mitt förra jobb) eller nån artist i nåt halvkänt band..

Vad är det närmaste döden du kommit?
Hm.. Svårt.. Jag har nog klarat mig rätt bra, men det jag kommer att tänka på är när jag gick omkull med en häst en gång. Vi skulle hoppa och så kom Beauty, som hästen hette, fel på ett hunder, snubbladet och rasade rätt igenom hindret. Jag flög av, hästen kom farande efter och gjorde en kullerbytta SOM TUR VAR lite på sidan av mig och inte över! Hade hon hamnat över mig vet jag inte hur det hade gått, men klarade vi oss med några skrapsår (jag) och lite chock. Dock hoppade vi vidare som om inget hade hänt sedan. Det var mest de som kollade på som blev rädda tror jag..

Vad smugglade du in i landet senast?
Jag är en sån laglydig person (haha) så jag har aldrig smuglat in något. Bara de tillåtna mängderna vin och sprit och möjligtvis något piratkopierat plagg :)

När skäms du?
Väldigt ofta! Även om jag antagligen inte borde.. Jag tycker alltid att jag gör pinsamma fel (som antagligen ingen annan än jag tycker är pinsamma) och säger konstiga saker.. Borde nog jobba på min självkänsla..

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Antagligen något ätstörningsrelaterat eftersom jag redan varit där.. (Ingen diagnos och inte jätteallvarlig, men jag skulle nog klassa det som ätstörning UNS (utan närmare specifikation))

Vilket är det värsta kok stryk du fått?
Jag har aldrig fått stryk som tur är!

Berätta om ett tantigt beteende du upptäckt hos dig själv
Haha, att jag bävar för att dricka alkohol för att jag är rädd att bli bakis dagen efter! Det måste vara ett tecken på att man blivit gammal :P

Fyll i meningen: ”Man kan ta Andréa ur X, men man kan aldrig ta X ur Andréa.”
Pass (jag kommer inte på något bra och så är jag sjukt trött på frågor!)

Vad är det märkligaste sms du fått?
Haha, min bästisbästis Jenny (vi har känt varandra i 22 år och är mer som systrar) har skickat några roliga genom åren, men tyvärr kommer jag inte på nåt specifikt just nu.

Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom.
Nåt sånt har jag nog aldrig gjort.. Däremot har jag flera böcker i min bokhylla som jag inte rokat läsa än. Ni vet sådana där klassiker som man bör läsa men som är lite för tunga för att orka ta tag i.

Fyll i meningen: ”X, X och X – det känns som historien om mitt liv.”
Djur, musik/litteratur och träning/mat - det känns som historien om mitt liv :D

Vad irriterar människor sig på hos dig?
Antagligen min bestämdhet och att jag alltid vill få min vilja igenom. Och att jag är ett sånt kontrollfreak och så pedantisk :)

Berätta om ditt senaste utbrott.
Haha jag får utbrott jämt. Inte så stora, men småutbrott. Oftast för småsaker och saker jag oroar mig för. Fråga Martin..

Äntligen klart! Nu ska jag ju utmana några stackare också.. Hm.. Det får bli Susanna, Jane och Sofia. Förlåt! Jag lovar att ni slipper nästa gång! :)

5 kommentarer:

Felicitas sa...

Hmm..! Det var mååånga frågor. :P Men jag antar utmaningen, kanske i morgon kväll! :)

En förvarning är dock att jag nog kommer att mer eller mindre kopiera dina svar på många av frågorna, vi verkar fungera lika på många punkter (skönt att du hade så bra svar)! ;)

Susanna sa...

Oh crap, jag som satt i godan ro och läste, inte ont anande! Men det var väldigt roliga frågor som gjorde att man fick lite bättre koll på dig, så jag får offra mig :)

Förresten skulle det vara riktigt kul att springa långpass ihop, men då får du nog stå för den verbala underhållningen, för jag kommer med största sannolikhet vara för trött för att prata :)

Löpning & Livet sa...

felicitas: jo.. VÄLDIGT många! :) Ser fram emot dina svar!

susanna: haha, ska bli spännande att få veta lite mer om dig :)

Långpass ska det bli! Men vi springer i ett tempo där båda kan prata, annars är det ju inget kul ;)

Anonym sa...

Fjorton igen! Alla gånger att jag är med. För inspirations skull måste vi börja med att titta igenom de klassiska videoklippen. V
Krypande Varan-Andréa:s hoo-haa! är fortfarande något av det mest klassiska som en videokamera fångat.

Löpning & Livet sa...

sara: haha jo.. eller kollibrin sara eller bävern i älven :D