måndag 14 juli 2008

Intervall plus spinning

Idag har jag lyckats klämma in två träningspass igen. Är riktigt nöjd över mig själv faktiskt även om det andra passet var rätt kort. I förmiddags var det dags för ett intervallpass, denna gång 10x300m på bana, vilket känns extra kul. Jag känner mig liksom lite bättre och proffsigare än vanligt när jag springer på bana, hihi. Det känns också som att det går snabbare än att springa på asfalt, men när jag kollar på tiderna såhär i efterhand så är jag inte så säker längre. Banan ska vara 300m, det har jag kollat upp, och den långsammaste intervallen gick på 1:19 medan den snabbaste gick på 1:13 vilket ger en pace på 4.03min/km (den snabbaste alltså). Blev lite besviken när jag insåg att det inte gick fortare än så, men det är väl bara att träna på antar jag. Jag ska bli snabbare!!! Som vanligt var det såklart den sista intervallen som gick snabbast stärker min tes om att jag inte ger allt. Jag vågar liksom inte ta ut mig helt förän på slutet.. Varför då? Vad händer om jag "dör" efter 3 intervaller? Det är ju bara att sluta då liksom.. Fast det är klart, det är väl en styrka att hålla ett jämt tempo serien igenom också, men ibland önskar jag att jag vågade testa mina gränser lite mer. Bättre att göra det på träning än på tävling! Fast som tröst kan jag ju tänka på att det är roligt att veta att jag har kapacitet till mer än jag tror, att det bara är hjärnan som tror att jag inte kan springa snabbare, längre osv.. Måste tänka på det när det är dags för lopp och jag är så trött att jag vill spy! Huvudet dör före benen!På eftermiddagen var det sen dags för lite spinning, ett cykel 45 pass, ungefär 36min effektiv cykeltid. Jag gillar egentligen längre spinningpass bättre, jag hinner liksom inte komma igång helt på så kort tid, men det var skönt att få svettas lite och trampa ur benen. Jag har otroligt svårt att få upp pulsen när jag cyklar nuförtiden, men idag gjorde det inte så mycket. Jag hade änta planerat för ett lågintensivt pass, jag måste ju orka med mördarmilen imorn!

Mördarmilen

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är likadan! Den sista intervallen går alltid fortast... kan ju låtsas att det beror på att jag är riktigt varm i kläderna då, fast egentligen vet jag att det bara beror på att jag är en fegis i början...

Anonym sa...

Måste också stämma in där. Men jag tror inte att det beror på att du inte tar i allt, utan att den du inför den sista intervallen får lite extra adrenalin i kroppen, detta ger ju faktiskt lite mer ork. Känslan av att snart är det färdigt ger dig mer energi helt enkelt...
/malinhalsofreaket.blogg.se

Sofy sa...

Jag tror du behöver träffa mig lite oftare. Akta dig så jag inte kommer och hotar dig som jag nu gjort med Tess... hi, hi, nädå. Klart det är väldigt strongt att springa en jämn intervallserie, det är ju som det det går ut på också!

mördarmilen, Jag vill, jag vill. På torsdag ska jag och Jane börja springa Lidingös mördarmil. Längtar.

Håller med ang spinningen, men som bekant, all träning som blir av är ju bra träning!!! Kram o natt!

Anonym sa...

Hej Andrea!

Jag är en tjej på 20 år som också är från Värmland. Din blogg dök upp när jag googlade och sökte efter motionsspår i Göteborg. Jag är nyinflyttad i stan och har fått lägenhet i centrala Göteborg. Som inbiten värmlänning har jag alltså lämnat skogen. Löpningen i skogen kommer jag att sakna oerhört mycket. Jag tänkte bara höra ifall du har några tips om motionsspår i Göteborg. De jag har hört talas om är de i Skatås och Slottsskogen. Jag har ofta ont om tid och det tar ju sin lilla stund att bege sig dit. Jag tänkte ifall du hade några andra tips. Skulle vara grymt schysst!

Keep up the good work!

MVH
Sara

Anonym sa...

Meh. Då hade du ju kunnat vara med på mitt pass istället. Men det kunde du ju inte veta förståss. Då hade du inte haft några problem att pressa upp pulsen. Vi körde så det rykte ;)

Löpning & Livet sa...

anna: ja varför bågar man inte lite mer??

malin: jo så kan det kanske vara..

sofy: haha ja det borde jag nog! Härligt med lite abborrbacke :)

sara: hej och välkommen hit! Var i värmland kommer du från?

Jag är inte så bra på det där med motionsspår, men jag brukar springa i skatås och någon gång ibland i delsjöområdet. Slottsskogen är ju lite väl litet tycker jag, men jag vet att det är många som springer där.. dock är det asfalt så om du är ute efter grus är nog skatås bättre.. Tror det finns nåt spår i biskopsgården, men det tar ju ett tag att åka dit.. och så finns ju änggårdsbergen fast där har jag aldrig varit om jag ska vara ärlig :) Hoppas du hittar nåt bra!

river: Haha ja det skulle jag ju varit då :)

Anonym sa...

Det finns spår i Länsmansgården/Biskopsgården som heter Svarte Mosse. Fina spår som går korsochtvärs som är rejält kuperade.

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu