torsdag 31 juli 2008

Långa intervaller och svettig pump

Ibland blir jag riktigt stolt över mig själv och idag är en sådan dag. Trots att jag var väldigt trött imorse och inte ville något hellre än att sova vidare tvingade jag mig att gå upp och äta frukost strax efter sex. Visserligen sov jag ytterligare en timme så fort frukosten var uppäten, men det var att gå upp när klockan ringde som var det svåra. När den ringde för andra gången var det förvisso också svårt, men då var jag inte lika trött som innan. Upp och på med kläder och ut i solen innan den hunnit bli för varm. Långa intervaller stod på schemat, egentligen hade jag velat springa rena tusingar, men jag kände verkligen inte för att stekas på banan så jag fick springa på tid istället (Vill verkligen ha en klocka med fotpod/gps nu!!!). 4 x 5min med 2min ståvila mellan varje intervall blev det för enkelhetens skull och det gick faktiskt riktigt bra! Jag har ju ingen koll på tempo och sånt, men känslan var bra. Trots att det redan hade hunnit bli ordentligt varmt kändes kroppen fräsch och huvudet fokuserat! Men skönast av allt var att få ställa sig i duschen under svalt vatten när jag var klar.
Efter lite segt jobbande gick jag bara hem för att byta om och sen återvända för lite pump. Det var några veckor sedan jag senast hade möjlighet att gå på ett bp-pass så därför körde jag med samma vikter som sist trots att jag hade noterat ökning på flera muskelgrupper. Det hade jag inte behövt gjort, jag kände mig superstark på alla övningar utom axlar, där jag var lika svag som vanligt! (Älskar förövrigt den nuvarande rygglåten, den har en sån bra mix av övningar och tar verkligen bra!) Nästa vecka ska jag öka på de flesta muskelgrupperna och hoppas på att jag är en superwoman även då. Nu ska jag smälla i mig lite (mycket) toblerone och dajm, rester och presenter sen Lisebergstrippen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag! Och avslutningen med dajm och toblerone lät ju inte helt fel... Jag fattar inte hur man ska göra för att vinna sånna, jag har aldrig lyckats :(

Anonym sa...

Ja, hur vann du det? Vilka siffror valde du på snurrhjulet?????

Tack för dina uppmuntrande ord!

Och bra jobbat idag, du är grym! :-)

Anonym sa...

Finns det en bra pulsklocka som även kan pipa när jag ska springa mina intervaller? Jag skulle behöva en sån nämligen:-) Senaste !inköp" (fick den av Karro) är en liten ficka som man sätter runt fotleden med karborreband. Skitbra att ha nyckeln i! Kram

Löpning & Livet sa...

anna: Haha inte jag heller.. det är tur att andra vinner åt mig :P

elin: tyvärr var det ju inte jag som vann :( Fast en gång för några år sedan vann jag fem centerrullar på numer 4 (som jag förövrigt alltid väljer) :)

marie: har inte så stor koll, men det borde väl finnas.. Det finns iaf klockor med intervallfunktion så det borde ju finnas de som an ställer in längden på intervallerna i förväg.. Aha.. fast jag har mina nyckel i fickor bak på tightsen, men annrs hade det kanske varit någt :)