fredag 18 juli 2008

Safari

Klockan åtta en regnig morgon är det bara djuren och jag (ok, kanske några pensionärer också) i skogen. Följande sötnosar såg jag under mitt backpass:

Det började med Herr (eller kanske Dam?) räv. Jag blev lite förvånad, det är ju inte varje dag man stöter på en Räv bara sådär. Tyvärr var den en bit ifrån mig, annars hade jag antagligen försökt prata med den. Kanske lika bra att att den sprang, om det kommit någon annan människa när jag stod och pratade bäbisspråk rätt ut i skogen hade de väl ringt polisen..

Näst på tur var ett rådjur (senare såg jag även ytterligare ett). Inte en lika ovanlig syn, men jag blev glad ändå. Jag blir glad av alla djur (förutom ORMAR, maskar, flugor och sånt)!


När backintervallerna var avklarade och det bar av "hemåt" igen sprang en söt liten ekorre över stigen/vägen. Snabb som attan, synd att inte jag är lika snabb.

I Skatås kryllar det även av små minigrodor..


..och äckliga mördarsniglar.


Som TUR var såg jag inte till några ormar!! Jag börjar nästan bli lite rädd för att springa i Skatås nu. Martin ser ju en orm typ varje gång han är där. Antingen är det (tack och lov) jag som är blind, eller så är det han som drar till sig alla, alternativt har en väldigt otur. Tur för honom att han inte är lika fobiskt rädd för de äckliga, vidriga, fasansfulla djuren som jag! Om jag skulle stöta på en orm skulle jag nästan dö. På riktigt. Jag skulle få en hjärtattack och falla ihop. Om inte så skulle jag få panik, börja gråta och skrika och vilja dö!

7 kommentarer:

Felicitas sa...

Lät härligt!

Men tänk så SNABB du skulle bli om du såg en orm?! Allt adrenalinpåslag och panikkänslan skulle fullkomligen raketspurta dig hem! ;)

Och angående tjuvträningen. Din Skatåsmil ser inte att gå ut för hackor den heller!!! Tror nog att du får väldigt bra backträning på den! :)

Go girl!

Anonym sa...

Herregud så många djur du såg, har knappt sett några av dem i vildt tillstånd. hihi. Nadja

ingy sa...

Oj vilkem djungel av djur ute i skogen! Spännande! :)

carro sa...

Hade förmodligen oxå dött på riktigt om jag såg en orm på min löptur. Jasså, är det så mycket orm i Skatås. Läskigt!!!
Vilken duktigt löpare du är *imponerad* :)

Löpning & Livet sa...

felicitas: haha, ja det kanske skulle vara bra för mina tider :D

Jo den är väl ungefär likadan som lidingö, men det känns ju bättre i huvudet att träna på den rätta :)

nadja: ja, så många brukar jag inte se direkt :)

ingy: ja ett riktigt safari :D

carro: ja usch!! Tack vad snäll du är! :)

Jullan sa...

Ja, Skatåsmilen är ju härligt tuff.

Har inte varit i Skatås sedan träning inför Sthm maran då det tragglades 4 varv på 8:an.

Dax att ta sig tillbaka...

Trevlig blogg förresten!

Anonym sa...

Maxpuls skulle nog uppnås iaf vid orm-möte ;)..
På min runda imorse fick jag bara tråk-safari, typ.. En råtta, tusen mördarsniglar och vanliga fåglar.