lördag 26 juli 2008

Kent

Det spelar ingen roll vilka låtar de spelar, i princip alla texter (och musik) skrivna av Jocke Berg är bra. Jag gillar det senaste albumet riktigt mycket, ju mer synthar desto bättre, men ändå är det nog de gamla låtarna från Verkligen, Isola och det första, självbetitlade, albumet Kent som jag gillar allra mest. Kanske för att jag obarmhärtigt, men på samma gång glädjande, kastas tio år bakåt i tiden och får känna mig som sexton igen. Kanske för att det helt enkelt är så som de säger, det var bättre förr, det är alltid de första albumen som är bäst..


I Love You

Jag vet inte varför men att se konserter med Kent får mig nuförtiden alltid att bli tårögd och nästan börja gråta. Antar att det hänger ihop med nostalgi och minnen från en annan tid i mitt liv. Det är lite skrämmande att tänka på att det var mer än tio år sedan jag för första gången såg en Kentspelning. Tio år! Tiden går så sjukt snabbt! Undrar hur de känns för de som upptäckte bandet storhet redan vid första albumet 1995? De måste känna sig ännu äldre än jag..

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min sambo såg Kent på kåren när han pluggade typ 1995! På frågan hur det känns att tiden går så fort svarar han: "Det känns bra att det var så länge sen. Man har vuxit upp". :-)

Anonym sa...

Jag har en hatkärlek till Kent ;) ka inte bestämma mig om jag tycker odm är bra..

Anonym sa...

Finns nog inget band jag avskyr lika mycket som Kent. De är så deprimerande:-) /Majsan

Em Löfgren sa...

åh vill vill vill oxå se dem! älskar Kent!

Löpning & Livet sa...

elin: haha, jag kanske kommer till det stadiet jag med såsmåningom :)

tösen: jo det verkar vara många som känner så..

marie: nä, de är ju bara bra! :)

eliscious: ja de är bäst!