måndag 28 juli 2008

Långpass + extrem värme = inte bra

Imorse gick jag upp fem för att äta frukost, sov sen en timme och gav mig ut på långpass strax före sju. Det var ju såklart för värmen skull jag gick upp så tidigt frivilligt, men om jag vetat om att det knappt gick att springa ens vid denna tidiga timme, hade jag nog stannat kvar i sängen. När jag först kom ut genom dörren tyckte jag nästan att det kändes behagligt svalt, åtminstone svalare än inomhus. Men det var i skuggan det. Så fort jag kom ut i solen förstod jag att det inte skulle bli någon trevlig upplevelse att springa 22km. Det var det inte heller, jag hade noll krafter i kroppen och hur mycket jag än drack slutade jag aldrig att vara törstig. Jag försökte hushålla med den lilla sportdryck jag fått med mig i de små flaskorna, men det gick ju sådär. Ganska snart reviderade jag därför mina planer på 22km till att vara supernöjd om jag lyckades ta mig runt hela "18,5km rundan". Flera gånger övervägde jag att ta en närmare väg hem, men tvingade mig att fortsätta hela rundan. Det gick, men det var inte kul! Resten av dagen har jag nu gått omkring med huvudvärk och illamående på grund av vätskebristen och det blev inte direkt bättre av att vi har haft kaos på jobbet med massa internet- passboknings- och betalkortstrul och allmänt stökiga människor på utebadet. Tur att jag bara sitter i repan och inte är badvakt! Men nu får jag iallafall snart stänga och åka hem! För att gå upp vid fem imorn igen och hinna med en kort morgonjogg innan jobbet. Men vid fem måste det väl ändå gå att springa??

6 kommentarer:

Susanna sa...

Usch det där lät inte nice. Själv fick jag tokcykla in till stan vid 11 eftersom jag fick en klipptid. En halvtimmes snabb cykling mitt på dagen, och sen tillbaka, vila i lägenheten ett par timmar och sen en halvtimmes cykel till jobbet. Så jag har också kämpat med vätskebristen idag, och vatten med salt i är INTE gott alltså. Blä.

Anonym sa...

i hallsberg klev solen upp vid 3-tiden på morgonen, och redan klockan 6 var det hett... så 5 blir nog bra, heja heja!

Cizzi sa...

jag joggade vid 8.30 imorse och redan då var det nästan olidligt så jag antar att det borde vara lagom vid 5-tiden =) men jag skulle inte orka ut så tidigt...

Anonym sa...

Och jag som hade tänkt mig ut vid sju i morgon... shit också, jag orkar verkligen inte tidigare!

Löpning & Livet sa...

susanna: Härligt med klippning, det skulle jag också behöva! Nä vatten med salt låter inte som någon hit, men sportdryck alternativt resorb borde man kanske ha i väskan när det är så här varmt..

funrun: usch ja, jag förstår inte att ni inte dog! :)

cizzi: jo 8.30 är det nog redan kört.. fem var ok, men det var ändå 19grader i skuggen :/

anna: sju funkar nog om man springr i skuggan/skogen, men i solen är det redan för varmt för mig :)

Felicitas sa...

Jag orkar knappt tänka i den här värmen.. :P