måndag 24 september 2012

Träningsvärk alltså

Ojoj. De som hävdar att yoga är mesigt vet nog inte vad de talar om. (Ja, det finns i och för sig olika typer av yoga. Vissa mer fysiska än andra.) Eller så är det jag som är extremt känslig, men faktum är att jag nästan alltid får träningsvärk av yoga/body balance. Idag inget undantag. Gårdagens 75min poweryoga satte sina spår kan man säga. Då var det extra härligt att idag var dagen då jag skulle lära mig den andra halvan av den nya koreografin (Första halvan lärde jag till förra måndagen.). Pust. Det var tufft. Lägg sedan till själva klassen och det blev ungefär tre timmars BB idag. Tur att jag tycker att det är kul. Och tur att yogaträningsvärk känns så himla mycket bättre än all annan träningsvärk. Den känns liksom djupare och som att träningen gjort nytta på ett helt annat sätt. Svårt att förklara skillnaden, men det känns iallafall bra. Den enda träningsvärk jag gillar faktiskt. Alla annan kan jag gärna vara utan.

Förutom de där tre timmarna blev det transportspring till och från gymmet. Imorgon blir det något slags backvariant på vägen till jobbet. En liten kombination av gårdagens uteblivna backpass och morgondagens "tömningspass". Sedan blir det äta av. Utan att överdriva då alltså. Ungefär som vanligt men lite mer. Ihop med mindre träning och lite extra godis brukar det bli finfint. För mig och min kropp alltså. Det blir spännande att se vilket humör kroppen är på på lördag. Jag hoppas på topphumör, men det är inte säkert. Det känns lite som att det kan gå precis hur som helst faktiskt. Det kan gå 'lätt' och bli pers men det kan lika gärna gå fruktansvärt segt och tio minuter långsammare. På lördag vet jag.


4 kommentarer:

anneliten sa...

Yoga brukar ge mig träningsvärk på ställen där man inte tycker att man har några muskler. Typ på sidan av bröstkorgen där det bara känns som revben och hud typ.

Löpning & Livet sa...

Exakt! Där och djupt inne i höfter och under skuldernladen.

Lisa sa...

Hehe, det går förhoppningsvis över inför lördag:)

Mkt trevligt att träffas i alla fall! (Fast tur att jag inte var med på yogan, jag hade nog kännt mig som en urvriden disktrasa efteåt...)

Annika/Resfredag sa...

Heja, det kommer gå superbra!