tisdag 25 september 2012

Backigt och seeegt

Alltså, min mage. Jag har sådan sjuk träningsvärk. Faktiskt i varenda bålmuskel, men framförallt på framsidan. Pilatesdelen i nya balancekoreografin är tuff och jag körde maglåten x antal gånger igår innan den fastnade i huvudet. Så idag - träningsvärk.Dessutom har jag ätit ganska mycket mindre kolhydrater sedan igår eftermiddag. Att göra så från och med ikväll börja fylla upp igen brukar funka bra för mig inför marathon och Lidingölopp. Det betyder dock att jag blir trött och seg. Så det plus träningsvärk i hela bålen var förutsättningarna För morgonens backpass. Seegt var ordet. Och flåsigt och allmän missär. Dessutom fick jag (visserligen enligt plan) ta tunnelbanan sista biten för att hinna. Sånt är förskolelivet. Men hey, alla sätt är bra ju. Nu dusch och frukost två. Ägg och keso med lite bär. Mums... Fast ägg är gott! Och keso är ok. Men jag hade föredragit gröt, müsli eller mackor med juice. Sådan är jag.


8 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Härliga träningsvärk :)

Ellinor sa...

Hej! Jo jag undrar över det här med att tömma kolhydrater - vad fyller det för funktion? Hur går du tillväga? Det är inför prestation vid ett särskilt tillfälle förstår jag. Vore intressant höra mer om detta!

Västgötskan sa...

Jag är ingen "lite kolhydrater"-typ, men just i det valet hade jag nog valt ägg, keso och bär. Sån är jag och alla är vi olika! Lycka till på loppet! :-D

Löpning & Livet sa...

Ellinor: tanken är att du genom att tömma dina glykogenlager helt (genom att äta mindre/nästan inga kolhydrater plus träna hårt. Sedan vilar du och äter mycket kolhydrater (och ffa ett överskott av energi, annars är det ju ingen mening) och då får en sk superkompensation (pga tömningen alltså) och lagrar in lite mer glykogen än vanligt. Orginalvarianten går till så att du först tränar ett tufft pass, därefter äter du lite kolhydrater i tre dagar och avslutar med ytterligare ett tufft pass. Därefter vilar du fram till tävlingen och äter mer kolhydrater än vanligt. Jag testade den varianten i skolan när vi läste idrottsnutrition men mådde bara dåligt av den. Jag kör en lightvariant som brukar funka bra på mig. Vanligtvis äter jag då mindre kolhydraterr på tisdagen (om (lång)loppet är en lördag) och tränar sedan ett tufft pass och börjar sedan ladda. På fredagen kör jag ett jättekort och jättelätt pass, mest för att få igång benen. Nu funkar det dock inte riktit med de jobbtider jag har, så då började jag äta lite mindre kolhydrater redan igår em, körde ett tufft pass i morse och fortsätter sedan med lågkolhydrat fram till ikväll. Jag kommer dock testa att fortsätta ända fram till frukost imorn har jag ändrat mig till nu. Och dessförinnan kör jag en kort morgonjogg. Vi får se om den modellen funkar :)

Johanna sa...

Åh, jag måste komma mig iväg på ett BodyBalance-pass så jag får testa nya koreografin. Sist jag gick var det bara de fem första låtarna som var nya. Låter bra (men jobbigt) med core-låten :)

mammaspring.com sa...

Har själv alltid laddat upp genom en mildare variant. Har tränat på tom mage och sedan efter det börjat tanka lite extra kolhydrater.

Ska bli kul att läsa dina tankar om hur det känns för dig nu! Hoppas på ett perfekt recept till framgång :D

MarathonMia sa...

Det var evigheter sen jag hade träningsvärk i magen. Nu blev jag sjukt pepp att gå på någon core-klass. Tack för inspirationen.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Spännande att se om din uppladdning kommer finger bra. Och skönt med rejäl träningsvärk i bålen! I alla fall gillar jag att ha det. :-)