söndag 9 september 2012

I sista sekunden

Idag äntligen fick jag till riktigt långt långpass. Prick 3 mil blev det. Verkligen prick, vilket känns extra bra på något vis. Men det var verkligen i sista sekunden. Kanske behövde jag lite press helt enkelt.

Hälsenan som ömmat lite i början av passen den senaste veckan kändes i princip inte av alls idag. Möjligtvis pyttelite i början av passet samt något efter att jag stannat vid rödljus och sådant den sista milen. Vaderna har dock dragit ihop sig en del nu ett par timmar efter passet och är i stort behov av massage. Så det får jag väl ägna mig åt en stund ikväll. För mer öm hälsena vill jag inte ha.

Men det är lite fascinerande ändå hur fort man vänjer sig av vid att springa långt. Inte så att jag blev supertrött, men lite segare än jag minns att det kändes i maj kändes det dock där efter 25km. Men hem kom jag och nöjd med mitt val av väg är jag också. Lite gammalt och en hel del nytt. Mest stad men även långa bitar längs fridfulla vatten. En bra mix helt enkelt. Dock utan backar av den typ som återfinns på Lidingö. Men jag ville känna att det kändes lite lätt idag. Inte pust och stön och slit precis hela tiden. Även om det varit kortare långpass så har jag ändå fått till en hel del i terräng liknande Lidingöbanan under sommaren. Dessutom är det inte det loppet som är huvudfokus i år utan det är Stockholm halvmarathon på lördag och Hässelbyloppet i mitten på oktober. Lidingö är på kul. Fast en och annan svordom kommer förmodligen tänkas ändå. Och jag kommer bli sur om jag missar medaljtid. I övrigt inga krav. Så det så.

7 kommentarer:

Karin sa...

Vad härligt med ett sådant pass! Jag blir så avundsjuk! Alltså INTE på något missunsamt sätt nu vill jag bara påpeka! Det är kul att det går så bra för dig. Jag håller tummarna för att det skall gå bra på de kommande loppen och jag är övertygad om att persen kommer ryka all världens väg :) Kram!

Jonna sa...

gött pass! och jag blir avundsjuk (dock ej missunnsam, stor skillnad!) men hoppas kunna bygga på med ngt lite längre pass innan LL iaf...

Fit-Eva sa...

Hatten av för den distansen!

Ingmarie sa...

Om inget oväntat händer så har du medaljen som i en liten ask. Du är stark nu!
(Om du vill prova Livsyoga så har jag kurser/drop-in i höst. Kolla länk hos mig. :-) )

Anonym sa...

Härligt att klämma till med en 3-milare en vanlig söndag!

Linda Grane sa...

Halloj där coachen!
Jag jobbar fortfarande mot mitt maran-mål! Tack för alla bra tips!
Kör just nu ett kortare snabbare pass i veckan, ett backpass och ett lite längre (inte så långt än men det blir lite längre för varje gång). Det är jättekul att ha maran som mål! Gjorde t.o.m. min anmälan idag, yeayy! Vi ses ju inte i sjöstan längre (jobbar ju på Sportlife Bromma) men jag ska börja titta in här titt som tätt istället (mig hittar du på http://lindagrane.blogg.se).

Må så gott!
Kram på dig!
//Linda

mammaspring.com sa...

Hurraa!!! Härlig läsning! Du är helt klart i skitbra form!!