onsdag 26 september 2012

Nu! Nu är det bara att vänta.

Eftersom gårdagen inte gick helt i enlighet med min ursprungliga plan har jag valt att modifiera mitt upplägg något. Eller ja, gick eller inte gick enligt plan föresten, jag prioriterade lite annorlunda än jag först tänkt. Det hanns inte med något andra, sista, pass igår kväll så därför bestämde jag mig för att testa nytt och köra sista passet före frukost idag. Fortsatte därmed (nästan helt) på lågkolhydrattemat igår. En mycket enformig dag där jag levde på ägg, keso, kesoplättar (dvs ägg och keso...), vispgrädde, turkisk yoghurt, bär och nötter. Plus lite rotfrukter och baljväxter, så ändå en del kolhydrater. Sedan sov jag.

Idag upp tidigt för en kort morgonjogg med lite högre ansträngning/puls än mysjogg. Vilket skulle visa sig vara rätt långsamt ändå. Men en skön start och jag ska nog försöka byta ut något transportpass då och då mot morgonjogg. Jag hade glömt lite hur skön start det faktiskt ger. Men i vilket fall. Hem och äta gröt! Min älskade havregrynsgröt med hallon, linfrön, solrosfrön och mellanmjölk. Och juice, älskade juice. Dock inget ägg. Efter 5st plus kanske 1 via kesoplättarna igår kände jag för lite paus... Nu blir det vila och lagom mycket mat med något höjt fokus på kolhydrater några dagar. Överskott utan överdrift. Och att invänta en bra springform. Eller åtminstone hoppas på en. Känns något ovisst som sagt. Men lite lotteri är kanske bra för spänningen...

8 kommentarer:

Jenny sa...

Kommer säkert bli hur bra som helst! Visst är morgonjoggarna underbara-i varje fall efteråt när man sitter där och njuter av stor frukost!

Daniel sa...

Du kör alltså kolhydrattömning innan långa lopp? Tycker du det fungerar bra? Nyfiken och har aldrig testat! ;)

Snorkkis sa...

Men ett segt genrep brukar väl vara gott tecken. Och nu är det nära!

Löpning & Livet sa...

Jenny: visst är det så!

Daniel: Ja jag tycker det funkar. Men sen kanske det är en nypa psyke och en nypa allmän vila också. Men alla sätt är ju bra och Age gillar liksom förberedelsen :)

Snorkkis: Jo, så brukar det ju faktiskt vara :)

Anonym sa...

Kul att träffa dig i helgen! Alltid roigt att få ansikte och röst på kändisarna i bloggarna :)

Lycka till på loppet i helgen!

Sara sa...

Det var jag förresten som är det anonyma inlägget :)

Jonna sa...

Spännande..! Jag kör på "ingen förberdelse alls"-upplägget... hrrm! Nädå, en viss mental laddning sker såklart. När startar du? Kan vi ses där tror du? Eller kanske efter målgång... men jag går väl i mål mkt senare än du, dels startar jag senare (13.30 ca) och tar lång tid på mig :)

mammaspring.com sa...

Det är superspännande att följa din uppladdning!! Stort lycka till! Du kommer att rocka på lördag!