lördag 22 september 2012

Bara vi tre

Det var så längesedan vi hade en hel dag på tremanhand utan några endaste måsten. Så längesedan att jag knappt minns. Det har varit så mycket fullt upp på helgerna och på vardagarna hinner vi ju, av förklarliga skäl, inte hitta på något. Det kommer vara ganska mycket fullt upp på helgerna ett tag till, men denna helg har vi inte något planerat alls. Förutom att måla en vägg i sovrummet. Om vi känner att vi orkar och vill, annars får det vänta några veckor ytterligare. Har det väntat i över ett halvår (eller egentligen sedan vi flyttade in för ett och ett halvt år sedan drygt) kan det nog vänta ett tag till. Men vi får se. Det hade varit skönt att få ordning så att vi kan få upp hyllor på väggarna och därmed låta Sixtens rum bli alldeles helt hans eget, utan en massa viktigapapperpärmar och annat vuxet på hyllorna.


Men idag har vi verkligen tagit dagen som den kommer. Eller vi började redan igår kväll med köppizza och tv-mys. Fortsatte sedan (med en morgonjogg för pappan och därefter) med några timmar på Tekniska muséet. En hel del intressant både för stora och små. Och lunchen på restaurang Stallet i samma byggnad var verkligen en hit. En ordentlig och otroligt mättande vegetarisk rätt på menyn (Chili con qourn med ris, nachochips, gräddfil och jalapenos. Plus sallad och bröd.) och bra service.


När vi var klara där begav vi oss mot Sickla köpkvarter där vi lämnade tillbaka bok på biblioteket, passade på att ta en kaffe i lugn och ro medan Sixten sov samt köpte färg och diverse tillbehör till det där sovrummet som ska målas. Sixten var på sitt bästa tålamodshumör och vi andra två också. Nöjda med vår dag begav vi oss av hemåt. Lite hockey för pappan, lite kort spring för mig och bus för Sixten (Klättring...). Därefter matlagning och bad innan god middag som avslut. Nu sover den minsta och vi andra två skriver på varsin dator/padda. Godis, te och kanske en film. Sedan en god natts sömn. Verkligen en lyxig dag.

- Posted using BlogPress from my iPad

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Verkligen en mysdag! Häftigt det där hur mycket man kan hinna med (som ni verkligen gjorde) helt utan stress!

Anna Margareta sa...

Man behöver dessa helgerna i allt virr varr av jobb, förskola och annat som ska bockas av. Härligt att läsa om allt mys. Ha en fortsatt superbraig helg!

Tove sa...

Åh det där låter väldans bra! Man har lite för lite av de där dagarna med massa tid och lugn. Så när de dyker upp, då känns det som det lyxigaste i hela världen.

Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner sa...

Låter alldeles perfekt. (Alvar älskar förresten Tekniska Museet!)

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Mysdag! Det är så välbehövligt ibland:)

anneliten sa...

Låter underbart! Som alternativ till tekniska rekommenderar jag Tom Tits i Södertälje. Superkul!

Amanda sa...

Låter som en skön mysdag! :-)