tisdag 11 september 2012

Jaha, det var så här det kändes

Jag hade liksom glömt att ryggsäcken är extra tung vissa dagar. Att jag ibland behöver packa ner mer saker än andra dagar. Just idag var den sprängfylld och vägde minst hundra kilo. Kändes det som iallafall. Jag försökte väga den på skovågen (nja, egentligen är det väl en helt vanlig hushållsvåg) när jag äntligen kom fram till jobbet, men den var för tung. Vilket jag kanske borde ha listat ut. Nåväl. Några kilon var det iallafall förmodligen.

Det kan tyckas vara lite dålig tajming att behöva packa säcken tung just idag, men ibland sker missöden i arbetet. Jag tänkte inte riktigt. Jag kunde ju faktiskt ha lämnat den, idag väldigt tunga, matlådan hemma och lyxat med utelunch, men det blev ju lite mer utmanande så här.

Intervallpasset bestod idag av 8x500m med 1min ståvila mellan intervallerna. Tufft vilken dag som helst, idag nästan dödande. Flåsigt, syrigt och allmänt tungt. Inga supertider direkt, men med tanke på förutsättningarna får jag nog anse det var helt ok. Strax under 2 minuter för det mesta, någon gång alldeles för många sekunder över och någon gång ganska många sekunder under. Att jag längtade efter nedjoggen, vatten och att få sitta ner är en underdrift.

Resten av dagen var jag dödstrött. Nu ikväll så trött att jag nästan mår illa. Kanske beror det inte enbart på tuffa intervaller, men nog tror jag att de har ett litet finger med i spelet. Dock har jag varit väldigt trött det senaste. Kanske är det järnet som spökar igen, kanske bara allmän trötthet på grund av förändringar i livspusslet, vad vet jag. Det är dock skönt att denna vecka är riktigt lugn på träningsfronten. Bara en halvmara som ska springas snabbt på lördag, men det är ju en helt annan sak... Nä, men det ska bli väldigt kul faktiskt och jag hoppas jag piggar på mig lite tills dess.

4 kommentarer:

Jonna sa...

sååå spännande med halvmaran på lördag!

Carina sa...

Vad tufft att köra intervaller som morgonjogg!! Bra jobbat!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Jag tycker du är superstark som ger dig i kast med intervaller på morgonen med tung ryggsäck!
Tänk vad lätt det kommer att kännas på lördag, utan ryggsäck!

Löpning & Livet sa...

Som vanligt får jag tacka er för all pepp! Tacktack!