lördag 30 juni 2012

Tempo utan tempo

Fast nu ska jag inte vara så hård mot mig själv. Men jag känner mig onekligen lite ur form. Kanske inte så konstigt dock. En väldigt speciell mara följt av återhämtningsperiod med, innan denna vecka, förutom två pass, endast mysträning. Plussa på en stekande sol och minns hur min kropp funkar då. En ganska tung (dock inte så tung som den är vissa dagar) ryggsäck på ryggen och klockslagen 7:45-9:00 ungefär. Frukosten högst upp i magen och kaffet skvalpande där ovan.

Det var förutsättningarna. Resultatet blev godkänt. Tanken var att börja med 3 lugna uppjoggskilometrar för att sedan köra igång med 3km medelhårt, 3km lite tuffare och 2km i ungefär snabbdistansfart snabbdistanskänsla (Jag hade såklart velat köra 3km även där, men då skulle nedjoggen bli för kort och tid att förlänga lite ansåg jag mig inte ha.) för att sedan jogga ner i 2km. Så körde jag också. Först tre uppjogg; 5:53 min/km. Andra trean; 5:15 min/km. Helt ok. Tredje trean; 4:54. Nja, lite bättre än så borde jag kunna även om formen är som den är. Men ok, jag är inte bättre än så nu. Sista etappen innan nedjogg, 2km; 4:43 min/km. Ok. Kanske inte riktigt godkänt på den delen, men nu var det känsla jag skulle köra på, inte bry mig om tid. Punkt. Slut. Fast ändå? Men nej, igår var det den fart jag kunde hålla för att ligga strax under mjölksyratröskeln. Jag konstaterar att det finns att jobba på, men ger klapp på axeln åt 13 kvalitativa kilometrar innan klockan nio på morgonen. Bra där.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Var inte för hård mot dig själv! Kram

Snorkkis sa...

Ibland är det segare; så är det bara. Men det är ju inte sämre pass för det, och man kan ju inte alltid vara i form.

Ett mysjogg-morgonpass kommande vecka?

Jonna sa...

Bra slit! Och jag tycker också du ska vara snäll mot dig själv, snart är nog känslan piggare igen!

Löpning & Livet sa...

tack för pepp!

Gärna myspass! ska bara kolla kalendern.